parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Despre noi: Programe

Abilități dobândite

Dorința de autocunoaștere

Atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți

Exprimarea nevoilor și emoțiilor

Aplicarea practică a cunoștințelor învățate la școală

Lucru în echipă

Analiza critică a informațiilor

Autonomie în gândire

Implicare socială  

Acceptarea diferențelor de opinie

Responsabilitate civică

Dezvoltarea abilităților pentru viață

Programul de Dezvoltare a abilităților pentru viață cuprinde module de activități special concepute pentru elevii din clasele 0-VI, anii în care cei mici trec prin cele mai importante transformări: tranziția de la familie sau grădiniță către școală, descoperirea unui mediu complet diferit și a unui nou ritm de învățare într-o diversitate de domenii.

Este vârsta la care se conturează personalitatea și când e esențial ca elevii să se descopere pe ei și lumea din jurul lor.

Iată de ce am elaborat module educaționale adaptate fiecărui nivel de vârstă, în care elevii descoperă progresiv cum să-și identifice nevoile și pasiunile, care este rolul lor în familie și în comunitate, ce sunt orașele, banii, economia, cum ne afectează globalizarea sau cum pot valorifica sustenabil resursele din jurul lor.

Programul folosește metodologia learning by doing, cuprinzând activități practice și antrenante, exerciții interactive, jocuri de rol, dezbateri și simulări prin care elevii își dezvoltă o varietate de abilități și competențe, de la autoevaluare, relaționare și lucru în echipă, la analiză, abstractizare și capacitatea de a face proiecții pentru viitorul lor.

Pe tot parcursul acestei aventuri de autocunoaștere și dezvoltare, cei mici sunt însoțiți de profesori și de consultanți voluntari de mediul de business, profesioniști în diverse domenii care le împărtășesc elevilor din experiența lor personală și profesională.
 
 
Recomandat pentru: Sc primara
 

Cum sunt eu? Ce simt? Ce pot face? Ce îmi place? Sunt întrebări pe care copiii nu și le pun, dar la care caută răspunsuri încă dinainte de a putea să le exprime. În modulul Noi înșine, cei mici sunt ajutați să descopere treptat aceste lucruri.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Sc primara
 

Familia este primul microunivers al copiilor, iar înțelegerea ei este esențială pentru relațiile pe care le vor dezvolta în viitor în plan personal și profesional. În modulul Familia mea, elevii identifică nevoile de trai și dorințele familiei și încep să înțeleagă deciziile și măsurile luate de părinți.

Citeste mai mult >
 
 
 
Recomandat pentru: Sc primara
 

În această etapă, elevii iau contact cu fenomenele economice și descoperă, alături de învățător și de consultanți voluntari, în ce mod îi vor ajuta cunoștințele dobândite la școală în viața de zi cu zi.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Sc primara
 

Odată cu trecerea timpului, rolurile noastre în societate se diversifică. De aceea, copiii care înțeleg de timpuriu cum funcționează societatea vor fi mai pregătiți pentru deciziile viitoare.

Citeste mai mult >
 
 
 
Recomandat pentru: Sc primara
 

Elevii înțeleg mecanismele pieței și ale economiei globale, analizând lumea în care trăiesc dintr-o nouă perspectivă. Ei învață să facă conexiuni între ceea ce învață la școală și modul în care obiceiurile pe care și le formează îi vor ajuta într-o societate aflată în continuă schimbare.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Gimnaziu
 

Întregul sistem economic se bazează pe modul în care oamenii folosesc resursele disponibile. Elevii învață care sunt principalele tipuri de resurse și cum pot fi folosite responsabil.

Citeste mai mult >
 
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.