parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Despre noi: Programe

Abilități dobândite

Gândire critică

Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor

Înțelegerea consecințelor alegerilor

Identificare resurse și oportunități

Lucru în echipă

Asumarea răspunderii

Creativitate și inovare

Adaptarea la schimbări

Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică

Identificarea riscurilor și oportunităților

Educație antreprenorială

Stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, constituind un motor al bunăstării oamenilor și comunităților. Și pentru că mentalitățile se formează de la vârste fragede și prin contribuția mai multor actori, JA România implementează programe de educație antreprenorială în parteneriat public-privat, implicând instituțiile de învățământ, companiile, cadrele didactice, elevii și familiile în procesul educațional.

Pregătim tinerii pentru viața reală învățându-i cum să lanseze și să administreze business-uri profitabile și cum să creeze locuri de muncă pentru ei și prietenii lor, aducând valoare adăugată în comunitățile în care trăiesc.

Elevii și studenții din program sunt stimulați să-și formeze o gândire antreprenorială, care îi va ajuta în viitor să fie independenți și inovatori, să-și asume riscuri, să accepte provocări și să caute soluții creative, indiferent dacă vor lansa o afacere sau se vor angaja.

Programul JA de educație antreprenorială oferă un proces complet de învățare: de la traininguri și webinarii gratuite pentru elevi și profesori, la lecții la clasă și proiecte practice de înființare de companii-pilot, perioade de incubare susținute de comunitatea de afaceri, târguri de produse și servicii locale, regionale sau naționale, continuând cu posibilitatea de testare a abilităților însușite și obținerea Certificatului European de abilități antreprenoriale (European Skills Pass).
 
 
Recomandat pentru: Gimnaziu
 

Prin activități learning by doing și instrumente moderne de învățare, elevii sunt încurajați să folosească gândirea critică pentru a-și însuși abilități antreprenoriale: identificarea nevoilor și dorințelor consumatorilor, proiectarea unor planuri de business eficiente, atragerea de investitori și multe altele.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Liceu
 

În modulul Compania, liceenii au șansa să devină cu adevărat antreprenori, experimentând toate etapele lansării unei afaceri, de la faza de idee, până la posibilitatea primei vânzări.

Citeste mai mult >
 
 
 
Recomandat pentru: Liceu
 

Elevii vor înțelege economia afacerilor folosind aplicații, exemple și studii de caz din piațăa, prezentări și analize ale unor situații reale.

Citeste mai mult >
 
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.