parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Despre noi: Programe

Abilități dobândite


Explorarea opțiunilor

Manifestarea unui comportament social activ

Gândire critică

Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor

Înțelegerea consecințelor alegerilor

Înțelegerea economiei de piață

Cooperare

Participarea la luarea deciziilor

Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică
Educație economică
 
 
 
 
 
 

O bună pregătire economică ne ajută să înțelegem modul în care funcționează societatea, fenomenele din viața cotidiană și deciziile pe care le luăm zi de zi. Educația economică dezvoltă gândirea critică, independentă și spiritul de inițiativă, abilități extrem de importante la vârsta adolescenței, când tinerii își dezvoltă personalitatea.

În programul JA de Educație economică, elevii învață să gândească economic, să evalueze costurile și beneficiile pentru diferite decizii, să caute soluții alternative, sau să identifice diverse tipuri de comportamente ale oamenilor în situații variate. Ei analizează mecanismele de piață și descoperă legătura dintre mediul economic, resurse și mediu.
 
Prin structura lui, programul permite implicarea familiei și a comunității locale în activitățile școlare, încurajând interacțiunea dintre școală, familie, comunitatea locală și dintre generații.

 

 
 
Recomandat pentru: Liceu
 

Modulul îi ajută pe elevi să înțeleagă sistemul economiei de piață, rolul proprietății private, al sistemului de prețuri și al concurenței, dezvoltându-le aptitudinile necesare pentru luarea deciziilor pe viitor.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Gimnaziu, Liceu
 

Programul conține o componentă de prevenire a abandonului școlar, în care tinerii descoperă avantajele educației pe termen lung, identificându-și abilitățile, interesele și valorile personale.

Citeste mai mult >
 
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.