parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Despre noi: Programe

Abilități dobândite

Dezvoltarea capacității de autocunoaștere

Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică

Interrelaţionare în contexte variate

Cunoașterea conceptelor și instrumentelor financiare de bază

Utilizare a informațiilor în procesul de învățare

Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor

Proiectarea, confecționarea și evaluarea unor produse simple

Capacitate de cooperare

Explorare și planificare a carierei

Educație financiară

Astăzi, mai mult ca oricând, orice tânăr are nevoie de cunoștințe financiare de bază pentru a înțelege cum funcționează societatea și cum poate lua cele mai bune decizii pentru viitorul său.

Cunoașterea mediului financiar și abilitățile de a gestiona banii sunt esențiale pentru a ne descurca în sistemele economice complexe din prezent.

Programele JA de educație financiară sunt menite nu numai să îmbogățească cultura financiară a tinerilor, ci și să le dezvolte abilitățile, să le dea încredere în ei și să-i inspire să adopte un comportament responsabil.

Astfel, elevii înțeleg mai bine conceptele teoretice învățate la școală prin activități practice, exerciții, simulări și dezbateri cu ajutorul consultanților voluntari din business și descoperă instrumente financiare de bază, ce pot contribui la un trai mai sigur,  mai puțin stresant și mai productiv.

 
 
Recomandat pentru: Liceu
 

Cuprinde concepte și activități prin care elevii descoperă avantajele unei vieți active și independente financiar.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Gimnaziu
 

Prin jocuri interactive și dezbateri, elevii din modulul Sensul banilor înțeleg mai bine rolul banilor în societate, consumul și economiile, învață cum să fie mai responsabili și să își gestioneze corect resursele, luând în același timp decizii raționale privind finanțele personale.

Citeste mai mult >
 
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.