parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Despre noi: Programe

Abilități dobândite

Explorarea opțiunilor

Cercetare și planificare

Gândire critică

Luarea deciziilor și exprimarea opiniilor

Înțelegerea consecințelor alegerilor

Înțelegerea economiei de piață

Cooperare

Adaptarea la schimbări

Conectarea cunoștințelor din școală la realitatea economică

Identificarea riscurilor și oportunităților
Educație pentru orientare profesională
 
 
 
 
 
 

 

Într-o societate în care posibilitățile par nelimitate, iar alegerile sunt din ce în ce mai greu de făcut, evaluarea corectă a opțiunilor și dobândirea abilităților potrivite sunt esențiale pentru a ajunge la împlinire profesională.

De aceea, oferim elevilor un program de orientare profesională în care sunt ajutați să înțeleagă de ce e important să-și continue studiile și cum să-și descopere valorile și pasiunile pentru alegerea unei viitoare cariere.

În contextul în care numărul tinerilor care părăsesc sistemul de învățământ în România este peste media europeană, programul pune accent și pe implicațiile majore ale abandonului școlar asupra calității vieții tinerilor și asupra șanselor lor de angajare.

Prin activități learning by doing, dezbateri și sesiuni de consultanță cu profesioniști din mediul de business, programul apropie școala de viață și de realitatea economică, sprijinind elevii să-și însușească o serie de competențe ce îi vor ajuta pe viitor indiferent de profesia aleasă.
 
 
Recomandat pentru: Liceu
 

Activitățile practice și jocurile de rol îi ajută să-și dezvolte abilități interpersonale și să-și formeze o viziune mai clară asupra domeniului către care vor să se îndrepte.

Citeste mai mult >
 
 
Recomandat pentru: Gimnaziu, Liceu
 

Elevii vor dezvolta o atitudine pozitivă față de necesitatea educației pentru viitorul lor, înțelegând beneficiile concrete și avantajele economice ale educației pe care o primesc în școală.

Citeste mai mult >
 
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.