parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
CDS: Economie aplicata
Tip: Liceal


Programul Economie aplicata asigura tinerilor posibilitatea de a studia economia, folosind aplicatii practice si studii de caz, cu exemple de pe piata si este un instrument modern de abordare a economiei din perspectiva viitorului lor statut de antreprenori, angajati sau consumatori.Valoarea acestei abordari este ca elevii lucreaza in echipa si fac prezentari de studii de caz, formandu-si astfel abilitati valabile si in lumea afacerilor. Prin exersarea analizei studiului de caz, a discutiilor iin grup si a prezentarilor, elevii isi dezvolta abilitatea de a analiza o mare varietate de situatii economice din viata reala.   
 
Implementare:
Economie aplicata consta intr-o o serie de activitati recomandate elevilor de 16-19 ani precum si studentilor de anul I-IV. Ofera oportunitati pentru o invatare autentica. Prin studiile de caz prezentate face accesibile concepte si principii economice fundamentale si leaga studiul economiei de viata reala. Programul poate fi realizat in 12 pana la 24 de ore de curs si poate fi realizat ca optional sau auxiliar pentru cursul de economie, economie aplicata si economie antreprenoriala.
 
Recomandat cadrelor didactice: Profesori de discipline socio - umane, discipline economice, educatie antreprenoriala si informatica
 
Materiale oferite gratuit de Junior Achievement Romania:

• Manualul elevului /studentului
• Ghidul profesorului si consultantului voluntar. 
 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.