parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
CDS: Etica in afaceri
Tip: Liceal


Programul prezinta elevilor importanta valorilor personale si universale in formarea integritatii si demnitatii necesare in etica afacerilor. Elevii analizeaza si dezbat dileme etice si isi largesc perspectiva asupra eticii prin intelegerea aspectelor contradictorii si a contextului multicultural.

Programul Etica in afaceri da o semnificatie concreta principiilor teoretice legate de problematica eticii si de criteriile de succes ale unei companii. Elevii lucreaza pe baza a 8 studii de caz pentru a rezolva probleme etice care pot aparea in desfasurarea activitatii intr-o companie.

Programul Etica in afaceri prezinta elevilor atat importanta valorilor personale, cat si pe cea a valorilor universale in dezvoltarea unui caracter puternic si demn necesar in etica afacerilor. Programul este gandit astfel incat sa ofere elevilor posibilitatea de a interactiona, de a discuta si a analiza dileme etice, si de a isi largi perspectiva asupra eticii prin intelegerea aspectelor multiculturale.
 
Implementare:
Etica in afaceri
este o serie de doisprezece activitati recomandate tinerilor de 16 - 24 de ani. Programul poate fi implementat in 6 sau 18 ore, functie de numarul de activitati interdisciplinare alese de catre cadrul didactic dintre cele propuse in ghid si proiectele realizate cu elevi. Programul poate fi realizat ca optional sau facultativ la orele de dsiciplina socio-umana, educatie antreprenoriala sau dirigentie predate in clasele XI - XII, respectiv studentilor in anul I, II si III.

Recomandat cadrelor didactice, profesori de: profesori de discipline socio - umane, profesori de discipline economice si educatie antreprenoriala, diriginti.

Materiale oferite gratuit de JA Romania:

  • Ghidul profesorului si consultantului voluntar
  • Manualul elevului
  • Auxiliare

Website-ul programului www.eticainafaceri.jaromania.org.

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.