parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
CDS: Sensul banilor
Tip: Gimnazial


Programul Sensul banilor permite elevilor accesul catre o mai buna intelegere a rolului banilor in societate, a consumului si a economiilor. 

Se spune ca
"Banii vorbesc intr-o limba pe care o intelege toata lumea" iar prin intermediul  setului de activitati individuale si de grup propuse de programul Sensul banilor
, elevii se familiarizeaza cu particularitatile acestui limbaj. Elevii sunt incurajati sa utilizeze gandirea creativa si cea analitica pentru a dobandi abilitati de management al banilor si de adoptare a deciziilor care au consecinte financiare. 

In urma parcurgerii activitatilor cuprinse in program, elevii vor cunoaste: concepte de educatie financiara de baza,particularitatile consumatorului inteligent si modalitatile de a obtine profit prin deschiderea unei afaceri.
 
 
Implementare:Programul Sensul banilor este format din 6 activitati si este recomandat elevilor cu varste cuprinse intre 10-13 ani. Exista 2 modalitati de implementare a programului : in versiunea standard (12 ore) si in versiunea extinsa (24 ore). Se recomanda implementarea sa ca disciplina optionala sau facultativa.
 
 
Recomandat cadrelor didactice: profesori de discipline economice si educatie antreprenoriala.
 
 
Materiale oferite gratuit de Junior Achievement Romania:
  • Ghidul profesorului si consultantului
  • Manualul Elevului

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.