parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Compania - Modulul de Vanzari directe
Tip: Liceal


Programul Compania oferă tinerilor oportunitatea de a se pregăti pentru viața profesională prin experiența conducerii propriei companii, având suportul consultanților voluntari din mediul de afaceri. Pe parcursul derulării programului, tinerii creează o companie pilot care pregătește lansarea unui produs/serviciu, la fel ca în viața reală, aplicând principii economice și de afaceri, dezvoltându-și spiritul organizatoric, abilitățile de conducere, simțul responsabilității, lucrul în echipă și abilitățile de comunicare.

Programul conține un modul de Vânzări directe - un proces dinamic, vibrant, care se extinde rapid pentru distribuția și comercializarea de produse și servicii direct către consumatori. Pe de o parte vânzările directe oferă calitate și produse diversificate consumatorilor, iar pe de altă parte furnizează o oportunitate de a obține venituri pentru oameni din toate categoriile sociale, fără nici o deosebire de rasă, sex, apartenență religioasă, educație sau experiență. Vânzarea directă este folosită cu succes pentru multe produse: cosmetice, unelte pentru casă, produse pentru fitness și suplimente alimentare, textile, bijuterii etc. Sectorul vânzărilor directe este în creștere rapidă ca metodă preferată de vânzare și cumpărare.

Etapa națională a competiției Company of the Year este deschisă tuturor echipelor din program, formate din cel puțin 3 persoane, organizate într-o companie JA pilot. O echipă poate să participe în una sau mai multe secțiuni ale competiției. La finală, Amway România va acorda un premiu echipei cu cele mai bune rezultate obținute din vânzări directe.

Recomandat: elevilor de 15-19 ani și profesorilor de educație antreprenorială și economie

Implementare: sub formă de curs opţional/CDS

Kit gratuit: 

  • Ghidul profesorului şi al consultantului voluntar
  • Manualul elevului

Activități:

1. Introducere. Compania

2. Stabilirea responsabilităților în companie

3. Evaluarea ideilor de produs sau serviciu

4. Selectarea unui produs sau a unui serviciu

5. Dezvoltarea unui plan de afaceri preliminar

6. Conducerea unei ședințe a Consiliului de Administrație

7. Conducerea și administrarea Companiei

8. Încheierea operațiunilor


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.