parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Comunitatea noastra
Tip: Primar


Recomandat pentru clasa a III-a

În această etapă, elevii iau contact cu fenomenele economice și descoperă, alături de învățător și de consultanți voluntari, în ce mod îi vor ajuta cunoștințele dobândite la școală în viața de zi cu zi.

Ei află care sunt rolurile oamenilor și companiilor într-o comunitate, cum circulă banii și cum să folosească eficient diverse tipuri de resurse pentru a obține satisfacție maximă. De asemenea, cei mici sunt provocați să simuleze o mică afacere și vor lucra în echipă pentru a planifica și promova primul lor proiect antreprenorial.

Ce spun profesorii

"Implementarea acestui program la clasa mea constituie un punct de pornire pentru educația economică aplicată, dând posibilitatea interacțiunii elevilor cu comunitatea locală. Elevii au reușit să înțeleagă în ce mod oamenii, familia, instituțiile private și publice iau decizii care afectează viața cotidiană și bunăstarea oamenilor. De asemenea, au învățat să evalueze nevoile și dorințele comunităților, să-și asume responsabilitatea pentru deciziile pe care le iau în diverse situații. Elevii s-au implicat efectiv în activitățile desfășurate, dovedind un interes sporit pentru ele." - Adriana Verzea, profesor Școala Nicolae Iorga, Ploiești,

Programul este susținut financiar în România de


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.