parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Economia noastra
Tip: Primar


Recomandat pentru clasa a IV-a

Elevii înțeleg mecanismele pieței și ale economiei globale, analizând lumea în care trăiesc dintr-o nouă perspectivă. În cadrul modului, ei învață să facă conexiuni între ceea ce învață la școală și modul în care obiceiurile pe care și le formează îi vor ajuta într-o societate aflată în continuă schimbare.

Elevii află informații practice despre resursele necesare în producție, despre cerere și ofertă,  piața muncii, globalizare și importanța legăturilor economice dintre comunități.

Trecând prin organizarea simplă a propriei idei de afacere, diferitele joburi de pe piața muncii și abilitățile necesare pentru a le obține, elevii ajung să exploreze modul în care țara lor este conectată cu economia globală și importanța specializării și a tehnologiei asupra lumii de business internaționale.

Ce spun profesorii

"La început am crezut că va fi dificil cu atâția termeni și concepte noi, dar când am văzut entuziasmul cu care au participat elevii la activități, am continuat cu bucurie. Tot ce a fost practic și interactiv a fost apreciat și motivant. Elevilor li s-a oferit o experiență educațională cu adevărat inovatoare, la care au contribuit mult și materialele primite." – Georgeta Chisiu, Școala Gimnazială Dr. Victor Babeș, Baia Mare, Maramureș.

Programul este susținut financiar în România de


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.