parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Economia si succesul
Tip: Gimnazial-Liceal


Recomandat pentru clasele VIII-IX   

Alegerea domeniului profesional influențează o multitudine de opțiuni și decizii viitoare.

Pentru elevi adolescența este perioada în care se prefigurează specializarea pe care o vor alege la liceu și chiar domeniul spre care se vor îndrepta mai departe, la facultate.

Programul conține o componentă de prevenire a abandonului școlar, în care tinerii descoperă avantajele educației pe termen lung, identificându-și abilitățile, interesele și valorile personale.

În plus, ei analizează relația dintre venituri, cheltuieli și economii și anticipează consecințele pe termen lung ale unor decizii personale, pe baza înțelegerii mecanismelor economice.

Ce spun profesorii

De câțiva ani parcurg cu elevii activitățile din programul Economia și succesul. De fiecare dată, cu fiecare clasă la care am lucrat, am avut experiențe plăcute, deoarece elevilor le place foarte mult maniera de abordare a temelor, noutatea. Toate acestea îi fac să realizeze că viitorul lor poate să arate așa cum doresc ei, dacă parcursul educațional este unul planificat, organizat, asumat. Întrucat activitățile propuse pornesc de la o bună autocunoaștere și merg spre utilizarea resurselor proprii în vederea construirii unui parcurs educațional/profesional de calitate, elevii se consideră cu atât mai valorizați, cu cât ei înșiși sunt materialul de lucru. Este vorba despre ei, viitori liceeni, studenți, medici, avocați, profesori sau buni mecanici auto, constructori care se privesc în oglindă, se cunosc pe sine. - Delia Țiudic, profesor Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, Baia Mare


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.