parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Familia mea
Tip: Primar


Recomandat pentru clasa a II-a

Familia este primul microunivers al copiilor, iar înțelegerea ei este esențială pentru relațiile pe care le vor dezvolta în viitor în plan personal și profesional. Elevii identifică nevoile de trai și dorințele familiei și încep să înțeleagă deciziile și măsurile luate de părinți.

Programul cuprinde teme de educație pentru profesie, prin care elevii stabilesc legături între ceea ce învață la școală și rolurile pe care le vor avea în societate ca adulți. Ei își dezvoltă abilități ce îi vor ajuta ulterior să ia decizii informate în viață și în profesie, experimentând pe rând rolul de membru al familiei, al comunității, de angajat sau angajator.

Ce spun profesorii

"În cadrul modulului Familia mea, elevii au învățat să facă diferența între o nevoie și o dorință. Din discuțiile cu părinții am aflat că elevii au fost mai înțelegători în situația în care anumite dorințe nu le-au putut fi satisfăcute. Înțelegerea modului în care se întocmește un buget, cum se cheltuie banii familiei, reprezintă impactul pozitiv al programului." - Mariana Topa, profesor învățământ primar, Școala Gimnazială Nr. 17 Nichita Stănescu, Galați.

Programul este susținut financiar în România de


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.