parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Finante personale si servicii financiare
Tip: Liceal


Recomandat pentru clasele IX-XII

Cuprinde concepte și activități prin care elevii descoperă avantajele unei vieți active și independente financiar.

Prin activități learning by doing coordonate de profesori și de consultanți voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii înțeleg mecanismele de funcționare a bugetului de venituri și cheltuieli, economii, investiții, servicii bancare, carduri și modalități de plată moderne, utilizarea creditului, asigurări și opțiuni oferite de aceste instrumente pentru a putea lua decizii financiare informate.

Ce spun profesorii

Pentru elevii clasei a IX-a A, activitățile din cadrul acestui program reprezintă un real ajutor pentru a-și dezvolta competențele și abilitățile de proiectare a unui buget personal în concordanță cu bugetul familiei, bazat pe situația reala existentă. Elevii se consultă și între ei și își împărtășesc din experiențele propriilor familii, astfel am constatat o creștere a proiectelor de viitor în detrimentul răspunsului simplu "nu știu". Un real câștig, după primele trei activități la proiect a fost disponibilitatea majorității elevilor de a investi în educația personală, conștientizând importanța acesteia pentru obținerea unui loc de muncă. – Ibolya Menehart, profesor, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Cluj-Napoca


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.