parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Programe
Resursele noastre
Tip: Gimnazial


Recomandat pentru clasa a VI-a

Întregul sistem economic se bazează pe modul în care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispoziție. Elevii învață care sunt principalele tipuri de resurse și cum pot fi folosite responsabil și eficient în viață și în lumea afacerilor.

Prin simulări, activități de teren și proiecte practice, ei sunt provocați să găsească soluții de dezvoltare sustenabilă din perspectiva de cetățean, asociație comunitară sau companie, află ce înseamnă un comportament responsabil față de mediul înconjurător și își dezvoltă spiritul de inițiativă și comportamentul civic.

Ce spun profesorii

Componentele programului JA reprezintă un suport pentru demersurile didactice actuale în raport cu universul referențial al elevului, dar și cu perspectivele rolurilor lui ulterioare (sociale, profesionale etc.). Programele JA includ teme de actualitate și controversate, care presupun abordări personale și antrenarea unor capacități cognitive de nivel superior, dar au și o contribuție explicită la domeniul atitudinal, precum și teme care ajută elevii la înțelegerea lumii actuale.”, Viorel Marin, profesor Liceul Teoretic Șerban Vodă, Slănic.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.