parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Elevii ecologisti - premiati pentru reducerea amprentei de carbon in cadrul competitiei nationale Fabrica de aer curat
Adaugat la data de: 2014-06-03 12:09:34 | JA Romania

108 profesori și 4.317 elevi de gimnaziu din 91 de școli au economisit 1650 de tone de dioxid de carbon în cadrul celei de-a doua ediții a competiției naționale de educație ecologică Fabrica de aer curat, derulată de Junior Achievement România în parteneriat cu Mega Image.

Pe parcursul celor opt săptămâni de competiție, elevii au înregistrat zilnic în Jurnalul elevilor care fac planeta mai verde ce alegeri responsabile au făcut în privința consumului de energie de acasă și de la școală, discutându-le în cadrul unei întâlniri săptămânale cu profesorul coordonator, care a premiat cu puncte economiile de CO2 obținute din decizii responsabile.

De asemenea, clasele participante au mai contribuit la economisirea de CO2 și prin organizarea de evenimente ecologice în 65 de localități din toată țara, unde, peste alți 2.200 de elevi au luat parte la  acțiuni de plantare de puieți de copaci, colectare selectivă și reciclare a unor tipuri diverse de deșeuri, ecologizare a unor obiective de interes public.

„Fabrica de aer curat a reprezentat pentru noi un proiect de maximă importanţă şi considerăm că, împreună cu Junior Achievement România, am făcut încă un pas în cadrul procesului de conştientizare a impactului activităţii umane zilnice asupra mediului. Mai mult decât atât, am considerat oportun să ne adresăm elevilor, faţă de care noi, adulţii, avem o mare responsabilitate. Copiii au fost extrem de receptivi şi s-au implicat foarte mult în proiect.” - Raluca Istrate, Manager Sustenabilitate, Mega Image

Câștigătorii competiției naționale Fabrica de aer curat – care au adus cea mai mare reducere totală de emisii de CO2 – au fost premiați în cadrul Galei Romanian Business Hall of Fame® pe 28 mai la Ateneul Român:

  • cea mai activă clasă: profesor coordonator, doamna Mihaela Labău Stan de la Școala Gimnazială Academician Marin Voiculescu din Giurgiu.
  • cea mai activă școală: Școala Gimnazială nr. 1 George Uscătescu din Târgu Cărbunești, profesor coordonator, doamna Ioana Minodora Burdulea.

“Atitudinea elevului faţă de natură se bazează pe cunoştințele pe care le are despre mediu, dar şi prin activitățile practice la care participă. Educaţia pentru mediu cere timp, fiindcă atitudinile și comportamentele corecte se formează doar când elevii au înțeles consecințele acțiunilor lor”, a declarat doamna Mihaela Labău Stan, profesor coordonator al uneia din clasele desemnate câștigătoare a competiției.

Competiția de educație ecologică a fost organizată în cadrul proiectului național Fabrica de aer curat, în care au fost implicați peste 7.800 de elevi de gimnaziu prin programul educațional Resursele și activitatea specială propusă pentru Săptămâna "Să știi mai multe, să fii mai bun!", Laboratorul de energie verde, precum și un webinar online pe tema energiei regenerabile.

Despre Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 310 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (169), Shop&Go (140), AB COOL FOOD (1).
Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure si sustenabile, la preţuri accesibile.
Web: mega-image.ro


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.