parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Finala competiției europene Social Enterprise Program pentru liceenii din Galați
Adaugat la data de: 2014-05-09 19:54:28 | JA Romania

Junior Achievement România, în parteneriat cu Fundaţia ArcelorMittal, a premiat cele mai bune trei idei de afaceri sociale propuse de liceeni din Galați, in cadrul finalei locale a programului Social Enterprise care a avut loc pe 8 mai. Juriul a selectat premianții din cele 14 echipe, care și-au prezentat planurile de afacere dezvoltate în cadrul programului educațional european.

Locul I a fost câștigat de doi elevi de la Colegiul Tehnic Traian Vuia care își propun înființarea unui atelier de recondiționare și reciclare a mobilierului. Principalele beneficii ale proiectului sunt locurile de muncă la care pot accede și persoane din categorii defavorizate și dotarea școlilor și spitalelor cu mobilier produs în atelier.

Alte probleme sociale pentru care elevii au propus soluții sunt reabilitarea patromoniului cultural-istoric al orașului, abandonul infantil, animalele fără adăpost, violența în școli sau lipsa locurilor de muncă.

Juriul a fost format din reprezentanţi ai ArcelorMittal Galaţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean Galați, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați şi Junior Achievement România.

Social Enterprise Challenge reprezintă o provocare și mă bucur că am putut participa. Din punctul meu de vedere, comunitatea este reprezentată în fiecare om, într-o oarecare măsură, și fiecare ar trebui să se implice în problemele comunității din care face parte”, a spus Mădălina Paraschiv, elevă la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza.

Continuăm strategia de responsabilitate socială, axată pe sprijinirea proiectelor dezvoltate de tineri”, a declarat Bruno Ribo, Directorul General ArcelorMittal Galați. „Elevii de astăzi pot fi angajații noștri de mâine și, de aceea, dorim să încurajăm tânăra generație să se dezvolte la potențial maxim. În acest fel, vrem să contribuim la dezvoltarea pe termen lung, având baze durabile, a comunității locale din Galați.
 
Pe parcursul anului şcolar, peste 1300 de elevi și profesori din Galaţi au dezvoltat propunerile de proiecte sociale, prin activități practice și studii de caz puse la dispoziţie de Junior Achievement şi cu ajutorul consultanţilor voluntari ArcelorMittal.

Finaliștii vor fi premiați în cadrul Galei Business Hall of Fame®, eveniment derulat anual la Bucureşti în luna mai, prin care sunt recunoscute şi premiate cele mai bune exemple de parteneriat educaţional public-privat.

La nivel european, Social Enterprise Program este urmat anual de peste 3.500 de elevi de liceu din 160 de instituţii de învăţământ din Europa, care au iniţiat 186 de afaceri sociale cu susţinerea a 316 consultanţi voluntari din companii. Programul se derulează în 12 ţări* şi dezvoltă antreprenoriatul social în rândul tinerilor, printr-o educaţie practică orientată către conceperea și dezvoltarea unei afaceri responsabile faţă de comunitatea locală.
*Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, România, Rusia, Serbia, Spania

Album foto: Facebook

 

Despre ArcelorMittal

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 20 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. Ne ghidăm după o filosofie de producere a oţelului într-o manieră sigură şi sustenabilă şi suntem cei mai importanţi furnizori de oţel de calitate pentru toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, incluzând sectorul auto, de construcţii, de electrocasnice, de ambalare cu centre de dezvolare şi cercetare de talie mondială şi reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate. www.arcelormittal.com


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.