parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Peste 2.000 de elevi au invatat sa economiseasca si sa aprecieze valoarea muncii in programul Schimbam vieti
Adaugat la data de: 2015-07-07 12:22:12 | R.P.
  • Peste 2.000 de elevi de clasa I și a II-a au exersat lucrul în echipă și au învățat să adopte obiceiuri sănătoase și noțiuni despre incluziunea financiară
  • Programul global ”Schimbăm vieți” s-a desfășurat în perioada aprilie-mai în aproape 60 de școli din 10 orașe din România.

Peste 2.000 de elevi de clasa I și a II-a au învățat să economisească și să adopte obiceiuri sănătoase pentru ei și familiile lor în cadrul programului educațional “Schimbăm vieți”, derulat în aproape 60 de școli din 10 orașe de Junior Achievement (JA) România și Metropolitan Life, parte a grupului MetLife.

Conform activității de recapitulare desfășurată la clasă, peste 70% dintre elevi au înțeles că munca și rezultatele ei sunt importante pentru succesul unei activități, iar peste 68% au învățat care sunt avantajele economisirii cu ajutorul exercițiilor din program. Copiii au lucrat împreună cu învățătorii și cu 60 de consultanți voluntari Metropolitan Life, experimentând situații din viața reală care să-i ajute să ia decizii informate pe viitor.

Educația financiară este esențială și poate fundamenta, de la vârste fragede, cunoștințe financiare care sprijină românii să ia decizii informate pentru viitorul lor și al familiei lor. De aceea, susținem programul "Schimbăm Vieți” dezvoltat de Junior Achievement în România și ne bucurăm că am avut oportunitatea să lucrăm cu peste 2.000 de copii din clasele primare în exerciții ce le-au dezvoltat personalitatea și i-au ajutat să își însușească principiile financiare primare ce pun bazele înțelegerii activității economice. Rezultatele ne arată că astfel contribuim la educația copiilor și îi susținem să devină independenți financiar în viitor”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Programul “Schimbăm vieți” a avut ca scop încurajarea elevilor să-și folosească imaginația și să caute soluții pentru diverse situații din viața de zi cu zi, ajutându-i să-și însușească, de la vârste fragede, abilități și cunoștințe despre economie și servicii financiare de bază, ce contribuie la o viață mai bună: mai protejată, mai puțin stresantă și mai productivă.

Specificul learning by doing al programului m-a ajutat să ajung la fiecare copil în parte, să formez și să verific capacități lingvistice și logico-matematice, aptitudini interpersonale și abilități artistice și creative. La finalul primelor activități, am constatat că nu a existat vreun copil care să nu fi învățat ceva util, aplicabil din această experiență educativă, iar acesta este un câștig enorm”, a spus Alina Buduleanu, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 29 din Galați.

În România, programul “Schimbăm vieți” s-a derulat în perioada aprilie-mai în 60 de școli din București, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești și Timișoara și reprezintă continuarea parteneriatului dintre JA și Metropolitan Life, început în 2014. La nivel global, programul a fost lansat în 2014 și a fost derulat în Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban și Rusia, urmând să fie implementat în alte 11 țări din cadrul grupului MetLife din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Pentru implicare și sprijin oferit comunității în cadrul programului “Ne jucăm, învățăm, creștem sănătos” dezvoltat împreună cu Junior Achievement în 2014, Metropolitan Life a primit de curând premiul pentru “cea mai bună campanie de responsabilitate socială în asigurări”. Premiul a fost oferit de UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România) la Conferința Asiguratorilor. În cadrul acestui program, peste 1.500 de elevi s-au implicat alături de învățători și consultanții voluntari ai companiei în activitățile desfășurate la clasă pe teme de dezvoltare personală și cultivare a unor obiceiuri sănătoase de la o vârstă fragedă.

Pentru contribuția adusă procesului educațional pe parcursul anului școlar 2014 - 2015, Metropolitan Life a primit premiul “Investitor în educație” la Gala JA Investește în Educație – Business Hall of Fame.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.