parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
10 proiecte sociale pentru comunitatea locala gandite de 50 de elevi galateni
Adaugat la data de: 2013-10-21 15:21:35 | JA Romania

Vineri, 18 octombrie, începând cu ora 13.00, la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi are loc lansarea programului educaţional european “Social Enterprise Program”, axat pe dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi creativităţii tinerilor, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Fundaţia ArcelorMittal.
 
În cadrul lansării de vineri, cei 50 de tineri participanţi vor discuta despre ce înseamnă antreprenoriatul social cu primul consultant voluntar din program, Mandamparambil Rajendran, Manager Regional ArcelorMittal pentru Asia, Comunitatea Statelor Independente şi Europa de Est. La eveniment vor participa reprezentanţi din cadrul ArcelorMittal Galaţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean, conducerii liceului şi Junior Achievement România.

Pe parcursul întâlnirii, tinerii vor afla ce înseamnă să fii antreprenor şi vor analiza exemple de afaceri iniţiate de liceeni din toată lumea, în cadrul programului de antreprenoriat Junior Achievement “Compania”. Întâlnirea se va continua cu un prim workshop în care echipe de elevi vor propune 10 idei de afaceri sociale care pot rezolva probleme ale comunităţii din judeţul Galaţi. Angajaţii companiei ArcelorMittal, în calitate de consultanţi voluntari, îi vor consilia pe tineri în cadrul unor întâlniri ulterioare,  astfel încât ideile rezultate în cadrul workshopului să fie fezabile.

Pe parcursul anului anului şcolar, 500 de profesori şi elevi din Galaţi, prin activităţi practice şi studii de caz puse la dispoziţie de Junior Achievement şi cu ajutorul consultanţilor voluntari ArcelorMittal, vor dezvolta şi implementa propunerile de proiecte făcute la evenimentul de lansare.  Cele mai bune 10 echipe de elevi vor participa la finala locală “Social Enterprise Project”, iar echipa câştigătoare va fi premiată în cadrul evenimentului Business Hall of Fame®, eveniment derulat anual la Bucureşti în luna mai, prin care sunt recunoscute şi premiate cele mai bune exemple de parteneriat educaţional public-privat.

**********

Social Enterprise Program este un program pan-european care se derulează în 12 ţări* şi care urmăreşte să crească numărul de antreprenori sociali din rândul tinerilor, oferindu-le acces la o educaţie practică despre ce înseamnă să fii antreprenor social şi le oferă activităţi practice derulate în şcoală prin care elevii îşi dezvoltă abilităţi de viaţă şi află cum pot concepe şi implementa o afacere responsabilă faţă de comunitatea locală. 
În cel de-al doilea an de implementare a proiectului (2012-2013), peste 3.500 de elevi de liceu din 160 de instituţii de învăţământ din Europa au iniţiat 186 de afaceri sociale cu susţinerea a 316 consultanţi voluntari din companii.


*Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, România, Rusia, Serbia, Spania.

**********

Despre ArcelorMittal
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 20 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. Ne ghidăm după o filosofie de producere a oţelului într-o manieră sigură şi sustenabilă şi suntem cei mai importanţi furnizori de oţel de calitate pentru toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, incluzând sectorul auto, de construcţii, de electrocasnice, de ambalare cu centre de dezvoltare şi cercetare de talie mondială şi reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate.
Prin valorile sale de bază - sustenabilitate, calitate şi leadership - ArcelorMittal funcţionează într-un mod responsabil, respectând sănătatea, siguranţa şi bunăstarea angajaţilor, contractorilor şi a comunităţilor în care operează.

Considerăm că oţelul este un material al vieţii, care stă la baza lumii moderne: de la linii de cale ferată, la automobile, până la maşini de spălat. Ne bazăm pe un proces de cercetare continuă şi producem tehnologii şi soluţii bazate pe oţel, care cresc eficienţa energetică a multora dintre produsele şi componentele pe care le folosim în viaţa de zi de zi.
Suntem unul dintre primii cinci producători de minereu de fier şi de cărbune metalurgic, iar operaţiunile noastre miniere reprezintă o parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare. Avem un portofoliu de zăcăminte de minereu de fier şi de cărbune diversificat din punct de vedere geografic şi suntem poziţionaţi strategic pentru a putea aproviziona propriile unităţi de producţie a oţelului, precum şi clienţii externi. Deşi operaţiunile noastre de producţie sunt prioritare, reţelele de furnizare pentru clienţii din afara companiei cresc odată cu noi. 

În 2012, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 84,2 miliarde USD şi o producţie de oţel de 88,2 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 55,9 milioane de tone.
ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).
Pentru mai multe informaţii despre ArcelorMittal accesaţi: www.arcelormittal.com


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.