parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
36 de tineri europeni, printre care si un licean roman, au fost lideri europeni pentru o zi
Adaugat la data de: 2015-10-20 13:21:49 | R.P.

 

 

Bruxelles, București. Marți, 20 octombrie - 36 de tineri din 14 state europene au avut oportunitatea să-și petreacă o zi alături de un lider din mediul business sau politic european, în proiectul Leaders-for-a-Day. Inițiativa aparține organizației Junior Achievement (JA) Europe și oferă tinerilor europeni care au au obținut certificatul de abilități antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass - ESP) - șansa de a învăța de la un lider de top, petrecând o zi în umbra acestuia.

Rareș Vasilescu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Al. I. Cuza din București a fost singurul licean român selectat în proiect. El și-a petrecut o zi împreună cu europarlamentarul Adina Vălean, vicepreședinte al Parlamentului European (PE) și membră în Comitetul pentru Industrie, Cercetare și Energie și în Delegația pentru relația cu SUA.

”A fost o experiență foarte interesantă și productivă să observ îndeaproape cum se desfășoară activitatea unui lider. Sunt sigur că genul acesta de proiect are un impact puternic asupra unui tânăr și asupra viitorului său, având în vedere că îi oferă șansa de a intra în contact direct cu persoane aflate la conducerea unor instituții sau organizații de top”, a spus Rareș.

Printre liderii care și-au petrecut o zi cu un tânăr se numără membri ai instituțiilor europene și directori din companii precum Axa, Le Soir, Nestle, Microsoft, AmCham, HP, Euractiv și Accenture.

ESP este o certificare antreprenorială recunoscută în 26 de state europene, prin care liceenii care au parcurs programul educațional JA Compania își testează cunoștințele de business, economie și finanțe și descoperă în mod practic modul în care funcționează companii, instituții și organizații internaționale din Europa.

Leaders-for-a-Day este o inițiativă JA Europe, derulată în parteneriat cu Camera de Comerț a Marii Britanii, cu sprijinul Accenture și Microsoft, ce își propune să încurajeze spiritul antreprenorial al tinerilor și să promoveze mentoratul din partea profesioniștilor cu expertiză în diverse domenii. Proiectul sprijină tinerii să își extindă rețeaua de cunoștințe din domeniul lor de interes și să își crească șansele de a se angaja cu succes. 

”La Microsoft, ne-am asumat de mult timp rolul de partener-cheie pentru numeroase părți implicate, incluzând decidenți, ONG-uri sau instituții educaționale, pentru a facilita tranziția de la școală la piața muncii. Împreună, ne putem asigura că elevii europeni care își termină studiile au abilitățile de care au nevoie și că le putem oferi oportunități suplimentare pentru a învăța și a se dezvolta”, a declarat Trudi Norris-Grey, Managing Director la Microsoft.

După ce și-au petrecut ziua cu mentorii lor, cei 36 de tineri selectați pentru eveniment s-au întâlnit la Brussels cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ai organizației JA Europe și din business, pentru a împărtăși experiențele lor.

În această săptămână, evenimente Leaders-for-a-Day vor avea loc și la nivel național, fiind găzduite de organizațiile naționale Junior Achievement din Olanda, Ungaria, Danemarca, Norvegia, Italia, Finlanda, Cehia și Letonia. 

Mai multe informații despre certificarea ESP sunt disponibile pe site-ul JA România sau pe www.entrepreneurialskillspass.eu.

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.