parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
44 de tineri au participat la Scoala de Vara "Antreprenoriat - Prima ta afacere"
Adaugat la data de: 2011-09-05 00:00:00 | JA Romania
  • Cum pot deveni realitate ideile tale de afaceri?
  • Cum sa pornesti si sa dezvolti cu succes prima ta afacere?
 
Pentru a oferi raspunsuri tinerilor la aceste intrebari, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, in parteneriat cu Junior Achievement Romania, a invitat 44 de tineri la Costinesti, in perioada 24 -31 august 2011, la Scoala de vara "Antreprenoriat - Prima ta afacere!"
 
Participantii la aceasta scoala de vara au fost tineri intre 14 si 35 de ani, inclusiv someri din mediul rural si din centrele de plasament/postinstitutionalizati, cu spirit antreprenorial sau cu dorinta de a-si dezvolta abilitati antreprenoriale.
 
Obiectivele acestui curs de antreprenoriat au fost:
·         Imbunatatirea culturii antreprenoriale;
·         Prezentarea si constientizarea oportunitatilor existente la nivel national si international;
·         Dezvoltarea de abilitati practice si cunostinte teoretice necesare pentru antreprenoriat;
·         Stimularea conceperii unui plan de afaceri;
·         Evaluarea realista a propriilor abilitati antreprenoriale;
·         Dezvoltarea creativitatii;
·         Dezvoltarea abilitatilor personale si interpersonale (comunicare, lucru in echipa, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, redactarea si sustinerea unei prezentari).
 
Deschiderea oficiala a avut loc pe 24 august 2011, ora 21.00, la Costinesti, Hotel Regal, in prezenta vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, dl SZÉLL LŐRINCZ,si a reprezentantilor partenerilor - Junior Achievement Romania, respectiv managerii de programe Daniela STAICU, Dorin CALIN, Lucian GRAMESCU.
 
Modulul a facut parte dinproiectul „Scoala de Vara 2011” si s-a adresat tinerilor cu spirit antreprenorial care au dorit sa dobandeasca experiente business reale, ajutandu-i sa transforme o idee de afacere intr-un pilot sau un start-up. Cursurile intensive de pregatire sustinute de simulari si aplicatii practice le-au oferit celor 44 de tineri oportunitatea de a comunica direct, de a beneficia de consultanta, i-a ajutat sa castige incredere, experienta si motivatie de a pune in practica ideile de antreprenoriat. Aceasta initiativa a promovat dezvoltarea profesionala a tinerilor ca promotori ai unui sistem modern, flexibil si eficient si i-a ajutat sa inteleaga mai bine mecanismele economiei de piata si sa dobandeasca mentalitati si concepte potrivite unor viitori antreprenori.
 
Pe durata unei saptamani, tinerilor li s-au prezentat concepte despre mediul de afaceri, li s-au adus mai aproape de ei experiente reale din piata romaneasca, in cadrul unor sesiuni specifice: „De la idee la afacere”, „Simulare de afaceri – TITAN”, „Plan de marketing”, „Plan financiar si plan de investitii”, „Tehnici de prezentare”  
 
In ultima zi, tinerii, grupati in echipe si-au prezentat planurile de afaceri iar, cele cu un ridicat grad de aplicabilitate, au fost premiate la finalul scolii de vara, pe 31 august la orele 21.00 in cadrul unei ceremonii, in prezenta vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, dl SZÉLL LŐRINCZ, a domnului Director General al Directiei Generale pentru Tineret, Cezar Stancu, a doamnei Director Executiv a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, Elena Francu si a partenerului Junior Achievement Romania.
 
Si pentru ca, o parte importanta a ceea ce ne-am propus prin acest modul, a fost sa oferim tinerilor o veritabila educatie non-formala, adica sa fim doar mijlocitori intre ei si ei insisi, sa-i lasam, in final, sa ne spuna ceva din ce-au simtit, gandit sau facut in aceasta saptamana:  
„Mi-as dori sa mai am parte de o asemenea experienta. Mi-o voi aminti ca pe „prima mea afacere”!”, Ciuperca Maria - Mirela.
„Merita din plin sa-ti ocupi timpul liber intr-un sens pozitiv: formandu-te! Fa ceva pentru tine!”, Ioan - Daniel Glodeanu.
„O superba experienta ce ofera tinerilor, posibili antreprenori, un suport pentru deschiderea de noi afaceri, pentru dezvoltare si prosperitate. FELICITARI!”, Macovei Claudiu.
 
*Poze pot fi descarcate de pe:

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.