parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
50 de elevi de liceu pregatiti pentru o viitoare cariera in medicina
Adaugat la data de: 2014-06-10 12:59:43 | JA Romania

Sâmbătă, 7 iunie, la Colegiul Național Ion Creangă a avut loc competiția BTE Innovation Challenge la care au participat cei 50 de elevi de liceu înscriși în programul educațional Bridge to Employment (BTE), derulat de Janssen și Junior Achievement România.

Lucrând în echipe, elevii au fost provocați să dea cele mai creative soluții pentru a descrie farmacia anului 2040 din punct de vedere al locației, al oamenilor care lucrează, al modelului de afacere, al tehnologiilor folosite și al modului de interacțiune cu posibilii clienți.
Pe parcursul timpului de lucru, elevii au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor de la Janssen și Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB).

În viziunea echipei de pe locul I, farmacia viitorului va fi dotată cu un sistem de scanare care să indice pe imaginea 3D a pacientului eventualele afecțiuni, laborator pentru cercetare și dezvoltare de medicație personalizată pentru cumulul de afecțiuni ale pacientului, aparatură pentru efectuarea de analize amănunțite, precum și serviciul de livrare la domiciliu a medicamentelor.

“În cadrul BTE Innovation Challenge am avut ocazia să îmi exersez abilitățile de prezentare și să descopăr mai multe informații despre industria farmaceutică de la consultanți voluntari cu experiență în domeniu.” susține Maria-Teodora Luca, elevă la Colegiul Național Ion Creangă București.

“Este extraordinar să putem fi din nou în preajma elevilor de liceu, noi fiind actualmente profesioniști în domeniul medical. Primim o doză puternică de optimism și încredere că, în viitor, lumea va fi un loc mai bun. Motivul? Pentru că acești tineri vor face lucrurile într-un mod diferit, și deja fac lucrurile altfel. Ne simțim foarte privilegiați, în calitate de angajați ai companiei Johnson & Johnson, că am putut aduce acest program și în România. Ne vom implica în totalitate pentru a le putea oferi o șansă reală să-și poată construi un viitor în domeniul sănătății.” a declarat Angeliki Economou, HR Manager Janssen România

Competiția face parte din programul Bridge to Employment (BTE), derulat de Janssen și Junior Achievement, în perioada 2013-2016. În cadrul programului 50 de elevi de clasa a X-a beneficiază de pregătire, încă din timpul școlii, pentru o carieră medicală. Prin interacțiunea cu profesioniști din domeniul medical, cursuri, evenimente și sesiuni de mentorat, elevii devin mai încrezători, motivați și pregătiți pentru a urma o facultate și apoi o carieră medicală.
Cei 50 de elevi participanți la program studiază la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Ion Creangă din București și au fost selectați în septembrie 2013 pe baza unui set de criterii între care motivația pentru o carieră medicală, nivelul de cunoaștere al limbii engleză, și rezultatele școlare.

La nivel global, programul Bridge to Employment are o tradiție de peste 20 de ani și este susținut de Janssen în țări din Europa, Africa, America de Sud, Australia și în SUA. Detalii despre programul international pe bridge2employment.org


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.