parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
500 de elevi si studenti tranzactioneaza de ieri pe bursa
Adaugat la data de: 2012-04-03 00:00:00 | JA Romania
A inceput competitia de tranzactionare bursiera „Piata de capital” pentru cei 500 de elevi si studenti inscrisi in competitie.
 
Un numar de 500 de elevi si studenti isi folosesc cunostintele economice pentru a tranzactiona virtual la bursa pentru castigarea marelui premiu, un iPad2, in cadrul competitiei „Piata de capital”, program derulat de Junior Achievement Romania, cu sustinerea Tradeville si a Bursei de Valori Bucuresti.
 
Participantii, elevi si studenti cu varsta intre 16 si 24 de ani, vor administra timp de sase saptamani cate un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care sa tranzactioneze actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. Platforma competitiei este disponibila pe www.tradeville.eu si este pusa la dispozitie de Tradeville, partener al competitiei si programului “Piata de capital”. Marele Premiu consta intr-o tableta iPad2 si poate fi castigat de participantul cu cel mai mare profit. Locul doi, al carui premiu consta intr-un Kindle Reader va fi acordat tanarului cu cel mai mare numar de tranzactii, iar premiul 3, un Ipod, revine participantului cu cel mai variat portofoliu la capitolul actiunilor detinute.
 
In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital. La aceste intalniri au participat profesionisti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania. Saptamana trecuta Tradeville a organizat un webinar de prezentare a plaftormei de tranzactionare pentru participantii in competitie. Un al doilea webinar este programat in saptamana 9-13 aprilie.   
 
Competitia face parte din programul de educatie financiara realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, “Piata de capital” (website: www.piatadecapital.jaromania.org.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.