parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
70% din tinerii angajati considera ca firmele ar trebui sa foloseasca voluntariatul ca o unealta de dezvoltare profesionala
Adaugat la data de: 2011-11-07 00:00:00 | JA Romania

- 51% dintre voluntari considera ca programele de voluntariat sunt una din cele mai mari contributii pe care o companie le poate aduce comunitatii, depasind donatiile financiare si de produse -
 
18 consultanti voluntari Citibank au dat START-ul programului de voluntariat in scoala Junior Achievement “Voluntarcenter”. Peste 500 de elevi din 8 licee, colegii si scoli din Bucuresti au beneficiat de sesiuni de pregatire pentru competitia europeana de simulare bancara Banks in action Challenge 2012.

Mergand dincolo de donatiile in bani si bunuri, programele de voluntariat si implicare in comunitate  reprezinta o zona cu un interes crescand pentru companii.
 
Conform studiului „Beneficiile programelor de voluntariat pentru angajati”* efectuat de Junior Achievement Worldwide, programele de voluntariat permit companiilor crearea unei legaturi mai personale cu comunitatea, prin imprumutarea capitalului lor uman unor organizatii care au nevoie.
Referitor la atragerea de noi angajati, aproximativ 62% dintre salariatii cu varsta intre 18 si 26 de ani ar prefera sa lucreze pentru o companie care le creeaza oportunitati de voluntariat pentru organizatii nonprofit. Aproximativ 76% din tinerii angajati au declarat ca voluntariatul ii ajuta sa-si imbunatateasca abilitatile de leadership, iar 75% dintre ei au spus ca voluntariatul ii ajuta sa isi dezvolte compentente necesare la locul de munca.
 
In Statele Unite ale Americii, 26,2 % din populatia activa a efectuat 8,1 miliarde de ore de voluntariat. Peste o treime din voluntari (34%) sunt foarte activi, cu peste 100 de ore pe an de voluntariat.
 
In Romania, in anul scolar 2010/2011, 1.300 de consultanti voluntari au efectuat peste 4.000 de ore de voluntariat in scoala in programele Junior Achievement.
 
In acest an scolar, programul de voluntariat in scoala Junior Achievement a fost initiat de cei 18 consultanti voluntari Citibank, care au participat in activitati la clasa in 8 licee, colegii si scoli din Bucuresti si au explicat celor peste 500 de elevi participanti modul de functionare a mecanismelor financiar-bancare, instrumentele bancare, politici de marketing practicate pe piata, au analizat produsele si serviciile bancare si au discutat jocul dobanzilor pe piata.
 
Este al saptelea an in care consultantii voluntari Citibank contribuie prin prezenta la clasa si online cu exemple din experienta profesionala si consultanta la educatia financiar-bancara a tinerilor.
 
In cadrul acestei actiuni, dl. Alberto Verme, CEO Citibank pentru Europa, Estul Mijlociu si Africa (EMEA)  le-a vorbit studentilor de la facultatea de Finante-Banci de la ASE despre tendintele in industria bancara la nivel global.
 
„Printr-o abordare de tipul mai mult decat filantropie, la Citibank valorificam resursele disponibile si expertiza profesionistilor nostri pentru binele comunitatii. Parteneriatul pe termen lung cu Junior Achievement ne permite sa sprijinim leadership-ul si dezvoltarea personala si profesionala a generatiei de maine pentru ca aceasta sa poata adopta o conduita financiara responsabila, precum si cunostinte solide de gestionare a finantelor proprii”, a spus Tibor Pandi, Director General Citibank Romania.
 
*Studiul „ The benefits of employee volunteer programs” este disponibil online pe:
 
Institutiile de invatamant participante:
Colegiul Economic Hermes
Colegiul National Gheorghe Lazar
Colegiul National I. L. Caragiale
Colegiul National Ion Creanga
Liceul Lauder Reut
Liceul Teologic Timotei Cipariu
Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza
Scoala nr. 156
 
Consultantii voluntari Citibank participanti la clasa:
Adrian Stefan - Alberto Verme - Alexandru Harasim - Anca Tincu - Andrei Perianu - Andrei Stoian - Daniel Farmache - Dragos Nedelea - Gabriela Dragomir - Ileana Simona Jinga - Lavinia Alexandra Inocan - Lucia Caprita - Rohith Murthy - Sebastian Kucharek - Simona Anghel - Stelian Bogza - Vlad Descultu - Vladimir Nicolae Georgescu 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.