parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
84 de elevi de liceu din Constanta au conceput banca pentru tineri
Adaugat la data de: 2012-03-31 00:00:00 | JA Romania

Junior Achievement Romania si Raiffeisen Bank au organizat sambata, 31 martie, la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanta, competitia de creativitate antreprenoriala Creativity & Innovation Challenge, la care au participat 84 de elevi din 11 licee constantene si sapte consultanti voluntari Raiffeisen Bank.
 
Cei 84 de elevi au rezolvat in echipe tema de lucru formulata de Raiffeisen Bank si, cu ajutorul celor sapte consultanti voluntari, tinerii au prezentat o solutie antreprenoriala pentru cum ar trebui sa functioneze o banca dedicata tinerilor. Elevii au folosit ca resursa pentru tema de lucru ABCdar-ul Bancar, manual de educatie financiara oferit gratuit profesorilor si elevilor de liceu incepand cu anul scolar 2010-2011. 
 
„Pentru elevi, evenimentul a fost o experienta antreprenoriala importanta si o provocare pentru dezvoltarea personala. Ei au gandit in doar patru ore o solutie la o problema de business avand la dispozitie informatii din domeniul tehnic si de afaceri si consultanta din partea consultantilor voluntari Raiffeisen Bank. Programul este un instrument extrem de eficient pentru motivarea tinerilor in a gasi solutii inovatoare din punct de vedere tehnologic si antreprenorial, lucru greu de obtinut in modul clasic de invatare. Este si o buna modalitate de incuraja parteneriatul intre comunitatea educationala si de afaceri,” a declarat Lucian Gramescu, Operations Manager Junior Achievement Romania.
 
Echipa castigatoare, formata din cinci elevi de la Colegiul Comercial Carol I, Grup Scolar de Industrie Alimentara, Liceul Teoretic Decebal, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul I. N. Roman, a propus ca solutie la tema de lucru produse si servicii variate prin care sa apropie banca de tineri. Concluzia generala care a reiesit este ca tinerii au nevoie de un produs bancar pentru finantarea studiilor universitare si vad banca ca un loc de munca stabil.
 
Echipele clasate pe primele trei locuri au primit premii in obiecte si carti oferite de Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania.
“Ne bucuram sa fim parteneri in acest proiect care incurajeaza spiritul intreprinzator al tinerilor. Exercitiul pe care l-au facut astazi elevii ne-a demonstrat ca un bagaj de informatii corecte, o idee sustenabila si un plan de afaceri realist pot pune pe picioare o afacere. Mai mult, daca adaugam curaj si creativitate, atribute specifice varstei tinere, sansele de succes sunt foarte mari. Cu alte cuvinte, ceea ce am inteles astazi este ca antreprenoriatul nu are varsta!”, a declarat Bogdana Diaconu, Ofiter Afaceri Publice Raiffeisen Bank.
 
Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Raiffeisen Bank la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanta. Acesta este al doilea eveniment Creativity & Innovation Challenge care se deruleaza in acest an scolar cu sprijinul Raiffeisen Bank. Cele doua evenimente, derulate la Bucuresti si Constanta a oferit o experienta intensa pentru cei 170 de participanti din 25 de licee din Bucuresti si Constanta, deoarece, cu resursele limitate puse la dispozitie, creativitatea si punctele tari ale fiecarui coechipier sunt foarte importante pentru castigarea competitiei.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.