parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
88 de elevi de liceu din Bucuresti au gandit un mod inovator de a explica pe intelesul tuturor un produs de asigurari dedicat studiilor
Adaugat la data de: 2012-10-22 00:00:00 | JA Romania

Campania de promovare a fost gandita chiar de catre cei care pot beneficia de produs: 88 de elevi de liceu din Bucuresti au participat sambata la prima editie din acest an scolar a Creativity & Innovation Challenge si in echipa au identificat un mod inovator de a le explica parintilor sau viitorilor parinti cum pot asigura educatia copiilor lor.

Solutiile propuse de elevii participanti din 16 licee, ajutati de sapte consultanti voluntari de la BCR Asigurari de Viata, au oferit cateva concluzii pertinente: tinerii considera ca educatia familiilor tinere este foarte importanta si de aceea s-au gandit sa organizeze sesiuni de informare pentru viitoarele si tinerele mamici, privind nevoia asigurarii educatiei copiilor.

Consultantii voluntarii au impartasit din experienta lor profesionala, implicandu-se in formularea solutiilor finale propuse de echipele din competitie. Participantii au apelat cu incredere la ajutorul lor pentru informatiile si sfaturile de care au avut nevoie in probleme de finantare, comunicare, marketing.

Criteriile de jurizare ale solutiilor au vizat modul in care tinerii s-au raportat la: identificarea nevoii si a grupului-tinta, originalitatea, fezabilitatea, planul de comunicare si strategia de promovare a solutiei oferite si modul de prezentare in fata juriului.

„O experienta unica si care te ajuta sa te formezi pentru viitor. Am avut ocazia sa vorbesc cu consultantii de la BCR Asigurari de Viata, care mi-au dat sfaturi practice”, a declarat una dintre elevele participante.

„A fost un eveniment interesant, care a necesitat un mare grad de concentrare, si consider ca subiectul a fost ales foarte bine”, a afirmat unul dintre elevii participanti.

„In primul rand, am petrecut o zi minunata alaturi de elevi si suntem foarte incantati de ceea ce a generat acest eveniment in randul lor: creativitate, implicare, spirit de echipa.

Evenimentul Creativity & Innovation Challenge face parte din programul de voluntariat Social Active Day, initiat de actionarul majoritar al companiei noastre – Vienna Insurance Group – si a reprezentat un bun prilej pentru a interactiona cu generatia de maine, o oportunitate de a stimula spiritul antreprenorial al tinerilor. Componenta antreprenoriala a acestei actiuni implementate impreuna cu Junior Achievement Romania vizeaza, de fapt, dezvoltarea in randul tinerilor a unui comportament activ, creativ si novator, vizionar, capabil sa genereze idei, sa comunice, sa dezvolte si sa sustina proiecte cu aplicabilitate practica in mediul de business. Pe scurt, ziua de astazi a fost un succes!” spune doamna Florina Vizinteanu, Presedinte Directorat BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

Evenimentul, gazduit de Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu din Bucuresti, este primul Creativity & Innovation Challenge realizat de Junior Achievement Romania in anul scolar 2012 – 2013. Programul se defasoara la nivel european in 13 tari, ca parte dintr-o initiativa pentru dezvoltarea creativitatii si a spiritului antreprenorial al tinerilor. Elevii au parte de o experienta intensa de invatare, folosindu-si creativitatea pentru a gasi solutii la probleme reale de business.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.