parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
A inceput competitia Mici antreprenori in Scoala lui Andrei!
Adaugat la data de: 2013-11-11 11:50:53 | JA Romania

Elevii înscriși în programele Comunitatea mea, Orașul meu, Economia noastră, Este afacerea mea! și Sensul banilor care fac parte din programul Mici antreprenori în Școala lui Andrei au șansa să pună în valoare resursele și cele mai relevante informații despre propria comunitate lucrând în echipă la ziarul comunității lor.

Astfel, competiția provoacă spiritul de inițiativă și creativitatea copiilor care, cu ajutorul educatorilor și profesorilor, vor ințelege mai bine rolul lor în comunitate și vor proiecta așteptările și ideile lor despre spațiul în care trăiesc.
 
În perioada 5 noiembrie - 10 decembrie, învățătorii și profesorii participanți sunt invitați să lucreze împreună cu elevii activitatea Jurnalul Comunității și să trimită poze și scurte descrieri ale jurnalelor comunității realizate de echipa/echipele din clasă pe adresa contact@miciantreprenori.ro sau creând un cont pe site-ul programului.
 
O clasă poate înscrie până la trei propuneri de ziar în concurs.
 
Se califică pentru etapa de jurizare doar echipele care trimit lucrările către organizatori, în format fizic, până la data de 10 decembrie (data limita a poștei) pe adresa: Asociația Junior Achievement România, Strada Academiei Nr. 28-30, Excelsior Center, Et. 9, Sector 1, 010016,București.
 
Premii
Cea mai bună lucrare va câșiga o vizită la sediul partenerului competiției, în București, împreună cu toți colegii din clasa care a propus ziarul. De asemenea, vor fi acordate 5 premii speciale pentru câte o clasă participantă la fiecare dintre cele 5 programe (Comunitatea mea, Orașul meu, Economia noastră, Este afacerea mea! și Sensul banilor).
 
Găsiți regulamentul complet aici.

Despre program

"Școala lui Andrei” este școala micilor antreprenori, a celor responsabili față de comunitatea lor, care iau inițiativa și caută soluții pentru problemele pe care le întâlnesc. Peste 10 000 de copii din 18 comunități sunt parte din programul “Mici antreprenori în Școala lui Andrei” susținut de Petrom în parteneriat cu Junior Achievement România. Prin povești, exerciții, proiecte, discuții libere și studii de caz, învățătorii și profesorii înscriși în program au ocazia să-i îndrume pe cei mici către modelul de implicare și inițiativă pe care ni-l dorim cu toții în Țara lui Andrei. Spiritul de inițiativă, responsabilitatea față de comunitate, înțelegerea timpurie a meseriilor în schimbare și contactul cu economia reală îi vor ajuta pe cei mici să reușească în viitor.

Localitățile în care se desfășoară programul sunt: Adjud (Vrancea), Boldești-Scăeni, Câmpina, Ploiești (Prahova), Brăila, București, Buzău, Constanța, Craiova (Dolj), Galați, Marca (Sălaj), Moinești, Zemeș (Bacău), Moreni (Dâmbovița), Pitești (Argeș), Suplacu de Barcău, Foglaș (Bihor), Videle (Teleorman).


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.