parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
A patra editie a Targului Compania la Alesd
Adaugat la data de: 2013-12-17 13:17:40 | JA Romania

Vineri, 13 decembrie, la a patra ediție a târgului local Compania s-au întâlnit la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd peste 80 de liceeni, antreprenori, oameni de afaceri și reprezentanți locali.

14 echipe de liceeni și-au prezentat ideile în fața juriului format din antreprenori care și-au împărtășit propria experiență, oferind sfaturi și exemple de obstacole cu care s-au întâlnit de-a lungul carierei. Printre invitați s-au numărat Raul Bochiș, reprezentant Amway și Florin Muraru, directorul Salubri, societatea care, prin fonduri de la Consiliul local și un credit de investiții, a inaugurat singurul ștrand acoperit din Bihor, cu bazine de apă termală.

Echipa care a câștigat competiția locală a dezvoltat un produs util pentru cei care vor să se trezească la timp, dar pentru care alarmele obișnuite nu funcționeză: Future Carpet - un covor cu alarmă încorporată care poate fi oprită când intră în contact cu picioarele.

Pe locul doi s-a clasat echipa care și-a propus să contribuie la dezvoltarea trasului cu arcul prin confecționarea de arcuri cu săgeți în special pentru pensiunile din zonă.

Alte produse și servicii dezvoltate de către tineri cu ajutorul profesoarei coordonatoare, Georgeta Luca, au fost: genți din piele reciclată, un site de locuri de muncă pentru elevi și servicii de curățenie cu prețuri competitive.

Colegiul din Aleșd dezvoltă deja o tradiție în organizarea acestor dialoguri autentice între antreprenorii locali și cei care aspiră să își deschidă o afacere în viitor. Echipele participante în competiția locală vor avea ocazia să participe la competiția națională Compania anului și să își îmbunătățească produsul sau serviciul aflat acum în stadiul de prototip.

Album FOTO AICI


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.