parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Al patrulea an de educatie financiara prin parteneriatul JA Romania si Raiffeisen Bank
Adaugat la data de: 2016-06-28 12:56:11 | CT
•    Peste 1000 de elevi au devenit prima generație educată financiar, capabilă să înțeleagă și să folosească inteligent instrumente financiare, după ce au parcurs în fiecare clasă a ciclului primar programul de educație financiară

București, 28 iunie 2016 – Pregătirea tinerei generații pentru un comportament financiar sănătos are nevoie de continuitate și perseverență în mediul educațional. În ultimii ani, companii din mediul privat au anticipat nevoia de educație financiară și au decis să susțină inițiative ale organizațiilor non-guvernamentale.
 


Astfel, începând cu 2012, Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank au creat cadrul necesar pentru dezvoltarea unui program național de educație financiară prin care elevii de ciclu primar beneficiază de activități learning by doing, dar și de interacțiuni cu profesioniști din domeniul bancar care le explică, pe înțelesul lor, conceptul de economisire. Pe măsură ce dobândesc primele noțiuni financiare, elevii acumulează puncte la parcurgerea fiecărei activități și intră în “Clubul copiilor harnici și chibzuiți”.
Demersul început în urmă cu patru ani s-a transformat în singurul program care asigură continuitate în educarea financiară a elevilor, încă din primii ani de școală. În fiecare an, programul a fost extins către noi grupe de copii, prin noi activități dezvoltate gradual și adaptate fiecărei clase, de la pregătitoare la clasa a IV-a. Pe durata acestui an școlar, peste 4500 de elevi de ciclul primar și 1500 de elevi de liceu din 130 de instituții de învățământ au parcurs programele de educație financiară și au intrat în “Clubul copiilor harnici și chibzuiți”.

Programul este o experiență inedită pentru copii și părinți. Copiii învață că banii sunt resurse materiale obținute în procesul muncii, că banii sunt reinvestiți sau folosiți pentru asigurarea traiului, că banii nu se risipesc, ci trebuie economisiți. Am utilizat materialele atractive și motivaționale incluse în program. Aurelia Berușcă - prof. învățământ primar, Școala Gimnazială Nr. 3 Nicolae Titulescu București

Participarea este gratuită și toate clasele înscrise primesc un kit cu materiale educaționale pentru elevi și învățător și o serie de materiale auxiliare atractive, care îi motivează pe cei mici să fie activi și să parcurgă lecțiile cu plăcere. 

Fiecare modul include și o componentă educațională și pentru părinți. Prin intermediul unui chestionar, aceștia pot evalua cât de mult ating aspecte legate de administrarea banilor în discuțiile cotidiene cu copiii lor și primesc sugestii de întrebări pe care le pot discuta cu cei mici, cum ar fi: De unde vin banii? sau Cum pot recompensa comportamentul chibzuit al copilului meu?.

În completare, JA România cu suportul Raiffeisen Bank implementează și programul educațional ABCdar bancar destinat elevilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, pe care îi pregătește pentru o viață activă și independentă financiar. Procesul educațional a fost completat de activitățile la clasă din partea voluntarilor consultanți de la Raiffeisen Bank.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.