parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Alumnii Junior Achievement selectati in topul Forbes 30 under 30 Europe
Adaugat la data de: 2016-01-22 10:09:22 | CT

Doi alumni Junior Achievement România au fost selectați de publicația americană de business Forbes în prima ediție a topului 30 under 30 Europe, clasamentului celor mai de succes tineri sub 30 de ani din Europa.

Tinerii antreprenori selectați de Forbes, Ionuț Budișteanu și Cornel Amariei sunt câștigătorii unor premii importante în cadrul competiției europene JA Compania Anului, un program internațional de incubare a ideilor de business pentru elevi  și studenți.

Ionuț Budișteanu este tânărul inventator de 22 de ani din Vâlcea ce a câștigat premiul Cisco Technopreneurship Award în cadrul finalei europene European Enterprise Challenge 2015, unde a concurat cu 23 de companii din 16 țări europene. Compania lui Ionuț, VisionBot, produce și comercializează un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesioniști din domeniul tehnologie, studenți și antreprenori să producă gadget-uri și echipamente electronice la ei acasă. Echipa lui Ionuț Budișteanu a primit o bursă de participare la finala europeană după ce a câștigat marele premiu la secțiunea studenți în cadrul competiției JA Compania Anului 2015.


Ocupând primul loc în topul Forbes, Cornel Amariei, a simplificat modul în care elevii învață chimia la școală. Tănărul antreprenor a dezvoltat Chemcraft: Periodic Table, o aplicație ce rulează pe sistemul de operare iOS pentru studenții și profesorii care vor o versiune mobilă a tabelului periodic. Cu peste 30 de informații despre fiecare element, Chemcraft Periodic Table a fost una dintre cele mai avansate și intuitive aplicații din 2012. Pentru această aplicație Cornel Amariei a câștigat JA Compania Anului 2012 la secțiunea elevi.

JA Compania Anului 2016
debutează pe 15 februarie 2015, dată la care elevii și studenții se pot înscrie în etapa națională printr-un business summary și un video pitch. Echipele selectate intră în incubatorul educational JA BizzFactory, unde își dezvoltă companiile pilot, beneficiind de sprijinul consultanților voluntari din mediul de afaceri. Echipele cu cele mai bune rezultate în incubator vor participa la Finala Națională Compania Anului 2016 care va avea loc pe 24 mai în București. Câștigătorii vor primi burse de participare la finala European Company of the Year din Elveția (secțiunea elevi), și la finala European Enterprise Challenge (secțiunea studenți).


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.