parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Am lansat primul centru de excelenta in educatie antreprenoriala la Oradea
Adaugat la data de: 2013-04-26 19:12:49 | jaromania

Vineri, 26 aprilie 2013, la Colegiul Economic "Partenie Cozma" din Oradea am lansat primul centru de excelență pentru promovarea educației antreprenoriale. Scopul centrului este să stimuleze și să dezvolte abilitățile antreprenoriale ale tinerilor, în timpul școlii, prin activități practice, competiții, studii de caz, exerciții de grup și întâlniri cu antreprenori și oameni de afaceri din comunitatea locală.

Deschiderea evenimentului a reunit mediul public cu cel privat într-un spațiu în care ambele părți au susținut nevoia de a crea o legătură solidă între educația practică a tinerilor în timpul școlii și integrarea lor cu succes în viața profesională. Printre invitați s-au numărat: Claudiu Pop, Prefectul Județului Bihor, Cornel Popa, Președintele Consiliul Județean Bihor, Daniel Negrean, Inspector General ISJ Bihor, Delia Ungur, Director General Eurobusiness Parc Oradea, Maria Șandor, Consilier Președinte EximBank, Valerian Susa, Președinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. 

În cadrul evenimentului profesorii au participat la un training de programe JA learning by doing, iar elevii la o mini-competiție de simulare economică, managerială (T.I.T.A.N.) și bancară (Bănci în Acțiune) pe caculator. Evenimentul de închidere a avut loc la Biblioteca Județeană, unde 7 echipe de elevi din Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd coordonați de prof. Tatiana Moți și prof. Georgeta Luca și-au prezentat afacerile lucrate în timpul anului la clasă, în cadrul programului de antreprenoriat Junior Achievement. Cei 70 de liceeni prezenți la eveniment auparticipat la o competiție ad-hoc de idei de afaceri, dintre care s-a remarcat cel puțin una inovativă: decorațiuni de interior 3D.

"Au fost mulți vizitatori, au cumpărat câteva produse, inclusiv revista "Tinerii" dezvoltată de una din echipele pe care le-am coordonat și care face legătura între școală, comunitatea locală și Primărie. Elevii au obținut sponsorizări pentru al doilea număr și dorim să continuăm proiectul antreprenorial care a fost foarte bine primit nu doar de către elevii școlii, dar și de către agenții economici și Primăria orașului Aleșd, care ne-au susținut", declară Georgeta Luca, profesoară la Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd.

"A fost un eveniment reușit din toate punctele de vedere și sunt foarte încântat că după 15 ani de colaborare cu Junior Achievement România am inițiat acest centru-pilot. Practic, programul JA "Compania" va servi ca bază pracică pentru trezirea apetitului anterprenorial pentru tineri, dar pe lângă acesta, elevii vor lucra pe calculator prin intermediul programelor de simulare managerială și bancară și vor avea întâlniri directe măcar o dată pe lună cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cum a fost cea de astăzi", menționează Virgil Blage, Directorul Colegiului Economic "Partenie Cozma".

ALBUM FOTO: FACEBOOK


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.