parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Atelierele Antreprenoriale: Peste 60 de elevi au generat 15 idei de afacere în Colegiul Național I.L. Caragiale
Adaugat la data de: 2015-11-03 12:27:04 | JA Romania

Indiferent dacă își deschid o afacere sau se angajează într-o companie, tinerii au nevoie de competențe antreprenoriale: spirit de inițiativă și creativitate, abilități de prezentare în public, încredere în sine și perseverență, capacitatea de asumare a riscurilor.

Pentru a exersa aceste competențe, peste 60 de elevi de liceu au participat la un altfel de oră la clasa de antreprenoriat, un Atelier de Antreprenoriat desfășurat în Colegiul Național I. L. Caragiale din București.

Antreprenorul Andrei Costescu, fondator Mready și Junior Achievement Alumni, le-a împărtășit din experiența lui. Apoi elevii au generat 15 idei de afaceri la care au primit feedback din partea antreprenorului și a JA, cele mai bune idei fiind răsplătite cu premii și cu înscrierea în programul JA de susținere a trecerii de la idea de afacere la realitatea unui business prin programul Compania Junior.

Orele la clasa de Atelier Antreprenorial sunt derulate în cadrul proiectul ”De la Firma de Exercițiu la Firma Reală. Prin antreprenoriat aduci valoare și locuri de muncă în comunitatea ta”, ce își propune corelarea sistemului firmelor de exercițiu cu cerințele de business ale pieței prin activități concrete, tip ”learning by doing” în Compania Junior. La nivel național urmează să se implementeze un număr de 18 ateliere în județele Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți și în București.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.