parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Au fost desemnati castigatorii etapei nationale a competitiei Skills for the Future!
Adaugat la data de: 2015-04-06 15:33:55 | R.P,
  • Elevii au realizat un business-pilot aplicând cunoștințele teoretice învățate la școală în domeniul auto
  • Echipa câștigătoare va reprezenta România la finala europeană Skills for the Future, ce va avea loc în luna iunie la Praga, Cehia


O echipă de liceeni din București a proiectat un sistem independent hidraulic de ridicare a automobilului care ar scuti șoferii de mult timp și efort la înlocuirea pneurilor, în cazul unei pene. Ideea aparține elevilor de la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din București și a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei competiții de proiecte de business în domeniul auto.

Competiția face parte din proiectul Skills for the Future, derulat de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul Hyundai Auto România, ce își propune să inspire tinerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) și să-i ajute să dobândească competențele necesare pe piața muncii în această industrie.

Cea mai mare provocare a fost să găsim soluții pentru realizarea machetei, ca să putem demonstra utilitatea și funcționalitatea sistemului. Competiția ne-a unit ca și colectiv, elevi și profesori, și avem satisfacția că am învățat să facem un plan de afaceri, lucru care cu siguranță ne va ajuta pe viitor și chiar ne gândim serios să ne deschidem un business plecând de la specializarea noastră”, a spus Daniel Maftei, elev la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița.

Pe parcursul anului, elevi din zece licee cu profil tehnic au beneficiat de vizitele consultanților voluntari, au conceput idei de business și au simulat  crearea unor start-up-uri. Susținuți de mentori din Hyundai, JA România și de profesori, ei au dezvoltat produse și servicii în domeniul industriei auto și au învățat cum să transforme idei în propuneri de afaceri viabile.

Competiția a avut scopul de a îmbunătăți experiența liceenilor prin  derularea unor activități practice, care să-i ajute să dobândească abilități antreprenoriale, să exerseze lucrul în echipă și să abordeze într-un mod creativ și inedit oportunitățile din domeniul auto.

Echipa finalistă va reprezenta România la finala europeană Skills for the Future, ce va avea loc în Praga, Cehia, în luna iunie. De asemenea, ea va fi premiată în cadrul galei Business Hall of Fame din 27 mai, un eveniment prestigios, marca JA România, ce premiază contribuția unor lideri, manageri sau antreprenori, la dezvoltarea economică și socială a comunității.

Proiectul face parte din programul de responsabilitate sociala Hyundai Skills for the Future, demarat de Hyundai Motor Europa în parteneriat cu organizația JA-YE Europe. Anul acesta, în program au participat elevi de liceu din 15 țări. În cadrul programului, Hyundai donează anual liceelor câte un automobil pentru activitățile practice din laboratoare. Anul acesta, mașina a fost oferită în urma unei competiții desfășurate la nivel european, la care au participat peste 30 de licee din 15 țări și a fost câștigată de Colegiului Tehnic Mecanic Grivița.

În anul școlar 2013-2014, Skills for the Future a implicat 4.400 de elevi din peste 100 de școli și licee vocaționale. Numărul participanților a crescut de la 1.000 în 2012, la 5.400 în anul 2015. Hyundai Motor Europe, care susține programul la nivel european, pune accent pe școlile vocaționale pentru că acestea pregătesc adesea elevii pentru locuri de muncă, iar programul Skills for the Future urmărește să aducă împreună industria și educația pentru a asigura că școlile pregătesc eficient elevii pentru piața muncii.

Fotografii de la eveniment sunt disponibile pe pagina noastră de Facebook.

Aflați mai multe pe www.skillsforthefuture.eu.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.