parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Au inceput inscrierile la editia a XI-a a proiectului Job Shadow Day!
Adaugat la data de: 2013-01-29 00:00:00 | jaromania

IMPORTANT! TERMENUL LIMITĂ A FOST PRELUNGIT PÂNĂ PE 14 FEBRUARIE 2013.

Job Shadow Day

Orice profesor sau învățător din România se poate înscrie la evenimentul Job Shadow Day, un proiect care urmărește familiarizarea tinerilor cu profesiile pe care vor să le urmeze sau cu meseriile părinților. Aflat la a XI-a ediție în România, programul se desfășoară în 16 țări din Europa și în SUA, Canada, Hong Kong și Japonia.

Proiectul se desfășoară în acest an în Săptămâna "Să știi mai multe, să fii mai bun!" (1-5 aprilie) și se adresează atât elevilor de clasele I-X care vor face vizite la locul de muncă al părinților, cât și liceenilor din clasele XI și XII care vor merge în shadowing la companii și instituții din toată țara. Aceștia vor petrece câteva ore în "umbra" unui angajat/părinte şi au parte de o experienţă concretă, învăţând mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă. Programul îi ajută pe tineri să înţeleagă diverse opţiuni de carieră şi să găsească mai uşor un răspuns la întrebările: "Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?“

Toți profesorii și învățătorii care doresc să deruleze acest eveniment în școala sau comunitatea lor sunt invitați să se înscrie la JSD la părinți sau JSD la companii/instituții.

ACTIVITĂŢI

Profesorii înscrişi la acest eveniment organizează în Săptămâna "Să ştii mai multe, să fii mai bun!" în localitatea lor, JSD, stabilind, cu sprijinul Junior Achievement România, parteneriate cu comunitatea de afaceri şi instituţiile locale, selectând elevii participanţi şi asociind, în funcţie de preferinţele de carieră ale acestora, locul de muncă pe care îl vor vizita în ziua de shadowing.

ÎNSCRIERE

Pentru a fi coordonator pe clasă (JSD la părinți) sau pe școală și oraș (JSD la companii/instituții) trebuie să urmați câțiva pași:

  • Aveți un cont activ de profesor pe jaromania.org
  • După ce vă logați în cont, la secțiunea Evenimente din contul de profesor, înscrieți-vă la JSD
  • Trimiteți acordul de parteneriat cu școala prin fax sau email (loredana.poenaru@jaromania.org) până pe data de 14 februarie 2013
  • Parcurgeți prezentarea pentru a înțelege mai bine etapele organizării proiectului

 

După înscrieri cadrele didactice participante vor fi invitate la un training online pe 14 și 15 februarie cu echipa JAR.

În București, echipa Junior Achievement România organizează Job Shadow Day la companii/instituții cu sprijinul profesorilor din școlile locale.

Website: www.jobshadow.ro

DOCUMENTE


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.