parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Axosuits, start-up-ul care produce exoscheleti, este castigatorul Get in the Ring Romania
Adaugat la data de: 2014-10-16 15:26:22 | Echipa JA

București, 16 octombrie 2014 - 8 start-up-uri s-au confruntat aseară pe un ring de box, în cea mai nouă competiție de pitching pentru antreprenori, Get in The Ring România.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Națională, unde echipele și-au disputat victoria în 4 meciuri, a câte 5 runde business, fiecare antreprenor având la dispoziție 25 de secunde pentru fiecare rundă pentru a convinge juriul de potențialul ideii lor. Fiecare concurent a avut ocazia să arate că start-up lui are cele mai bune șanse de succes, la categoriile echipă, realizări, model de business, financiar &  propunerea de investiții și freestyle.

Juriul primei ediții a competiției Get in The Ring România a fost format din Mihai Sfințescu  - investitor și partener la 3TS Capital, Andrei Pitiș - tech angel și business investor și Claudiu Vrînceanu – jurnalist de business. Juriul a ales câștigătorii fiecărei runde, iar pentru meciul din finală, decizia a fost a publicului, acesta având posibilitatea de a vota echipa câștigătoare a Get in The Ring România.

Start-up-ul care a câștigat competiția și care va reprezenta România în competiția regională de la Sofia (17 noiembrie 2014) este Axosuits. Axosuits este o firmă de tehnică medicală care produce exoscheleți de putere mare pentru domeniul medical. Aceste dispozitive pot fi folosite pentru creșterea calității vieții în cazul pacienților paraplegici și
vârstnicilor. Tehnologia în sine nu este nouă, dar Axosuits o face accesibilă și integrată în ecosistemul modern de dispozitive inteligente.

”Costurile asociate sistemului medical sunt peste tot mari. Bugetele sunt peste tot limitate. În fiecare țară există interes pentru reducerea costurilor din partea asiguratorilor, pentru scoaterea din izolare a pacienților și pentru integrarea lor pe piața muncii. Deci produsul nostru are beneficii pe mai multe straturi – economic, medical, social” - declară Andras Kapy, fondatorul Axosuits și cel care a susținut pitch-ul în cadrul Get in The Ring.

Get in The Ring este un concept internațional care a fost adus prima dată în România de către GEA Strategy & Consulting și Junior Achievement România, pentru a sprijini start-up-urile să-și prezinte ideile într-un format atractiv, astfel încât să câștige ”early adopters” și potențiali parteneri și investitori.

”Am mai fost la sesiuni de pitching, dar Get in the Ring are un format aparte, nu eram pregătit pentru runda a doua și atunci au început emoțiile serioase. Diferența majoră este că evenimentul e cât se poate de public, deci nu vorbim de unul cu circuit închis, unde sunt doar investitori. Aici te vede lumea, trebuie să ieși din bârlog, din garaj și asta îi ajută pe antreprenorii care nu au făcut încă pasul acesta”, - declară Andras Kapy, Axosuits, câștigătorul Get in The Ring România.

Start-up-urile care au participat în finala Get in The Ring România:

  • Atelierele Pegas continuă tradiția mult iubitului brand românesc, adaptând modelele bicicletelor la un public urban. Fondatorii companiei se pregătesc să ducă bicicletele Pegas pe culmi europene și apoi pe piața americană. 
  • Axosutis, companie care produce exoscheleți de putere mare pentru domeniul medical.
  • Granteur.eu, o platformă de social media care permite ONG-urilor să găsească
    parteneri pentru proiectele finanțate de UE și posibilități de finanțare viitoare.
  • Serve hotel, aplicație pentru turiști prin intermediul căreia aceștia au la dispoziție toate facilitățile hotelului la care sunt cazați direct de pe smartphone sau tabletă.
  • Safe Drive, aplicația de mobil care te premiază pentru că nu utilizezi telefonul în timp ce conduci. Punctele sunt apoi folosite pentru achiziționarea de produse la preț redus de la companiile partenere.
  • The Pole Society, aplicația de advertising mobile to outdoor. Este prima soluție din lume care permite crearea unui poster și streaming-ul său direct din smartphone sau tabletă pe un ecran outdoor digital. Serviciul este disponibil in Romania, Irlanda și Brazilia.
  • Traderion, tool-ul de recrutare pentru industria financiară,  dezvoltat pentru evaluarea celor mai bune talente, folosind un mediu care simulează activități profesionale.
  • Zenno este primul dispozitiv intuitiv și open-source de automatizare a casei care oferă control utilizatorului asupra unei game largi de electrocasnice, folosind smartphone-ul sau Google Glass.

Evenimentul este sprijinit de o serie de comunități care promovează antreprenoriatul și nu numai,  printre care: Techsylvania, StartUp Weekend Cluj, Venture Connect, Spherik Accelerator, Innovation Labs.

Inițiat de către Centrul Erasmus pentru antreprenoriat (ECE), în 2009, Get in the Ring oferă strat-up-urilor din întreaga lume un podium la nivel mondial și șansa de a întâlni investitori și posibili parteneri. Evenimentul a crescut de la un eveniment local, la o mișcare globală, în cei 5 ani, participând deja 3.000 de start-up-uri și rezultând peste 6 milioane euro în investiții, anul acesta evenimentul fiind organizat în 64 de țări din întreaga lume. 

Mai multe informații despre formatul competiției sunt disponibile pe: www.gew.co


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.