parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Burse de studiu pentru liceenii romani in Marea Britanie prin programul HMC
Adaugat la data de: 2015-11-04 12:16:10 | JA Romania

Programul de burse HMC - Projects in Central and Eastern Europe, organizat de Junior Achievement România împreună cu Headmasters' & Headmistresses' Conference în 13 țări din Europa Centrală și de Est, le oferă elevilor de clasa a X-a șansa de a studia gratuit pentru un an, într-o școală independentă din Marea Britanie, prin acordarea unei burse care acoperă taxele școlare, cazarea și cheltuielile de masă.

Până în prezent, 57 de elevi români au obținut o bursă de studiu, iar această experiență i-a ajutat să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză și să își dezvolte diverse abilități, dincolo de spațiul academic, implicându-se în activități extracurriculare din diferite domenii (cultură, artă, sport ș.a.).
Datorită rezultatelor foarte bune, unii elevi au obținut prelungirea bursei pentru încă un an, iar această experiență și-a pus amprenta asupra personalității și parcursului lor pentru viitoarea carieră:

"Experienţa de studiu din Anglia mi-a deschis un unghi unic de gândire în disciplinele reale, ajutându-mă să înțeleg aplicabilitatea materiei teoretice în situaţii practice întâlnite în viaţa de zi cu zi, educaţia fiind un mijloc prin care putem să ne realizăm cu adevărat visurile.
Mentoratul este o parte importantă în metodologia de şcolarizare britanică, iar șansa de a studia mai puține materii face ca relaţiile dintre elevi şi profesori să devină mai constructive; bogăţia resurselor şcolare face posibilă efectuarea unor studii complexe şi a învăţatului prin experimentare. În concluzie, sunt sigur că în ceea ce priveşte viitorul meu, timpul petrecut în Marea Britanie îmi va ghida alegerile legate de carieră și viaţă."
, povestește Hunor-Chris Bocz, bursier HMC în anul școlar 2014-2015.

Programul HMC se adresează elevilor talentați de clasa a X-a, independenți, buni cunoscători ai limbii engleze, cu performanțe academice deosebite, implicați în activități extracurriculare și de voluntariat. Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației, dar este posibil să fie necesară parcurgerea unor examene de diferență în funcție de materiile studiate.

"Bursa HMC mi-a oferit șansa să studiez la un colegiu extraordinar, să cunosc oameni noi și consider că m-am dezvoltat foarte mult ca individ în ultimul an. Comparativ cu sistemul de învățământ românesc, sistemul britanic îți oferă libertatea de a-ți alege materiile pe care vrei să le studiezi și astfel poți să aprofundezi noțiunile învățate. Recomand bursa aceasta tuturor tinerilor, deoarece îți dă posibilitatea să te descoperi, sa îți dezvolți și valorifici calitățile și să îți alegi singur drumul pe care vrei să-l urmezi în viață.", a declarat Teodor Clipa, bursier HMC în anul școlar 2014-2015.

Procesul de evaluare implică mai multe etape de selecție a candidaților potriviți pentru bursă:
•    trimiterea unui formular de aplicație electronic până pe 30 noiembrie (preselecție);
•    participarea la un test de limba engleză și la un interviu cu reprezentanții HMC (selecție finală).
Informații complete despre procesul de aplicare și condițiile de eligibilitate pentru elevi pot fi consultate pe site-ul http://www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.