parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Cargill isi intareste prezenta in regiunea Moldovei cu sprijinul partenerilor sai locali
Adaugat la data de: 2014-03-27 16:15:51 | Ja Romania

Ștefan cel Mare, Neamț, 27 martie 2014

În decursul activității derulate împreună cu fermierii din zona Moldovei (Iași, Neamț, Vaslui, Botoșani, Suceava), Cargill a identificat o serie de nevoi și vulnerabilități și s-a angajat să ajute oamenii și comunitățile să prospere, în bunul spirit al companiei. Prin urmare, Cargill împreună cu partenerii săi strategici (fermieri, autorități locale, școlile din localitate și Junior Achievement) au organizat o acțiune de împădurire în comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț, menită să stabilizeze o zonă expusă riscului avansat de eroziune.

„Cargill se implică activ în educația viitoarei generații de fermieri și în dezvoltarea comunităților din care aceștia fac parte. Credem în responsabilizarea socială timpurie, iar acțiunea de astăzi este o dovadă în plus a importanței pe care Cargill o atribuie regiunii Moldovei și partenerilor locali”, a spus Diana Ojică, Preşedintele Comitetului Cargill de Responsabilitate Socială.

Peste 40 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au participat la o lecție de educație ecologică, organizată de voluntarii Cargill împreună cu Junior Achievement România. Activitatea desfășurată împreună cu copiii i-a ajutat să conștientizeze importanţa biodiversității şi necesitatea protejării mediului înconjurător. Împreună cu Junior Achievement au identificat acțiuni pe care fiecare dintre ei le poate întreprinde pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităților în care trăiesc.

Daniela Staicu, Manager Comunicare Junior Achievement România a declarat: „Ne-am bucurat să lucrăm cu elevii câteva activităţi practice despre responsabilitatea pentru alocarea resurselor locale şi grija pentru mediul înconjurător. Implicarea întregii comunităţi în acțiunea de împădurire este un prim pas către o societate mai responsabilă și mai curată”.
Peste 80 de voluntari Cargill, împreună cu Junior Achievement și partenerii locali de la primăria comunei, Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, comunitatea fermierilor din zonă, precum și numeroși alți locuitori ai comunei, doritori să se implice în această activitate, au transformat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune într-o viitoare pădure de salcâmi, plantând peste 7500 de copaci pe Dealul Holm din comună.

Fiecare copil ce a participat la acțiunea de plantare a „adoptat” un copac sădit, dându-i propriul nume și angajându-se să aibă grija de el în anii ce vin. Evenimentul din comuna Ștefan cel Mare are loc în contextul extinderii parteneriatului strategic pe care Cargill îl dezvoltă cu fermierii din regiunea Moldovei de mai bine de 3 ani.

Cargill ajută fermierii români să prospere oferindu-le o gamă largă de soluții pentru a contribui la succesul activității lor, pornind de la distribuția de inputuri agricole necesare înființării culturilor (semințe, îngrășăminte, produse pentru protecția plantelor) cu plata la recoltare, până la soluții pentru valorificarea recoltei, servicii de însilozare și soluții pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea prețurilor la produsele agricole. Cargill prefigurează o majorare a numărului fermierilor beneficiari ai acestor servicii de la 1.200 până la 2.000, la nivel național, în următoarea perioadă. „Acest proiect inițiat de Cargill este un bun exemplu de colaborare a companiei cu fermierii locali. Suntem bucuroşi să luăm parte la o astfel de acțiune, întrucât ne confirmăm angajamentul pe termen lung pe care ni-l asumăm cu toții față de comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea”, a menționat  domnul Ing. Ioan Melinte administrator la SC Agrotur Moldova SRL, din județul Neamț.

Primăria comunei Ștefan cel Mare a sprijinit activ inițiativa Cargill, punând la dispoziție terenul pe care a avut loc acțiunea de împădurire și colaborând atât cu voluntarii, cât și cu școlile din localitate pentru o bună desfășurare a activității. „Cargill a oferit ocazia copiilor din comună să fie responsabili față de mediul înconjurător, iar noi suntem onorați că avem alături o companie cu angajamente autentice față de comunitățile în care operează”, a spus primarul comunei Ștefan cel Mare, Sorin Ouatu.

Proiectul Echipei Cargill de Responsabilizare Socială servește drept exemplu în promovarea misiunii companiei de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților. Mii de angajați Cargill din peste 230 de unități din 30 de țări s-au alăturat organizațiilor locale pentru a promova angajamentul Cargill în favoarea sprijinirii fermierilor și a protecției mediului. Cargill este conștientă că succesul companiei depinde de dezvoltarea și bunăstarea comunităților și partenerilor săi, precum și de vitalitatea și conservarea resurselor naturale. 

Despre Cargill
Cargill furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Împreună cu fermierii, clienţii, autorităţile guvernamentale şi comunităţile ajutăm oamenii să prospere aplicând cunoştinţele noastre şi cei aproximativ 150 de ani de experienţă. Avem 142.000 de angajaţi în 67 de ţări, care se angajează să ofere hrană oamenilor într-un mod responsabil, reducând impactul de mediu şi îmbunătăţind comunităţile în care trăim şi muncim. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi  Cargill.com şi  News Center.
Cargill în România
Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, aproximativ 600 de angajaţi în 17 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cargill.ro.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.