parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Cele mai bune afaceri ale liceenilor din Bucuresti au concurat la targul de mini-companii
Adaugat la data de: 2013-03-28 20:00:22 | jaromania

Dintre cele 57 de echipe de elevi participante la Târgul de mini-companii pentru liceeni desfășurat pe 27 martie în București, câștigătoare a fost desemnată FactuRO: elevii de la clasa a X-a F de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" au conceput o platformă online optimizată pentru mai multe tipuri de dispozitive (calculator, tabletă etc.) prin care o persoană poate vedea și efectua plăți pentru toate facturile de la diferiți furnizori.

Cele trei ore de târg au fost o experiență remarcabilă pentru toți participanții, elevi, profesori și membri ai juriului: cele mai bune idei de antreprenoriat ale tinerilor din capitală au fost expuse, discutate și jurizate. Liceenii au conceput și creat produse și servicii dintre cele mai diverse, inovative și aplicate, în domenii precum știință, educație, IT&C și auto.

Printre cele mai creative produse și servicii se numără: un soft educațional pentru planuri de afaceri, servicii de taximetrie pe scooter, un mecanism de verificarea echilibrului roților de la mașină, un mecanism de stimulare a reciclării pe bază de acumularea unor puncte pe un card (cu ajutorul căruia se poate efectua plata utilităților), jocuri educaționale, un sistem automat de aprindere/stingere a aparatelor electronice sau un produs 2 în 1 - cască și ochelari de înot.

"Echipele au demonstrat un nivel ridicat de creativitate și inovație, ceea ce a făcut foarte dificilă alegerea juriului. Important este că prin astfel de evenimente, tinerii devin mai motivați și încrezători să își dezvolte propriile idei de afaceri, primesc feedback onest și util de la profesioniști și au parte de o experiență cu adevărat "learning by doing", spune Dorin Călin, manager de proiect.

Al doilea cel mai bun produs a fost desemnat LeButon - o baterie portabilă pentru încărcarea telefoanelor mobile de mai multe tipuri, cu diferite mufe, concepută de elevi de la Colegiul Național Gh. Lazăr.

Pe locul trei s-au clasat tinerii de la Colegiul Național Emil Racoviță, care au conceptul un sistem de prindere și transportare a skateboard-ului (Xtreme Sport).

Elevii câștigători, coordonați de prof. Ecaterina Botez, au urmat programul de antreprenoriat Junior Achievement în timpul anului și vor intra, alături de celelalte echipe de elevi din toată țara și din București în cursa pentru titlul de "Compania anului". Acesta va fi desemnat în cadrul Galei Business Hall of Fame, pe 29 mai, la Ateneul Român, în București.

Liceenii care vor concepe cea mai bună afacere vor reprezenta România la finala europeană a concursului, JA-YE European Company of the Year, aflată la a 24-a ediție. Aceasta se va desfășura la Londra, în perioada 17-19 iulie 2013 și va reuni cei mai buni antreprenori liceeni din toate statele membre JA-YE, Europe.

Poze de la eveniment: album Facebook


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.