parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
CELE MAI BUNE ECHIPE DE ELEVI DIN 19 TARI AU PARTICIPAT LA FINALA GLOBALA SOCIAL INNOVATION RELAY
Adaugat la data de: 2013-07-23 10:09:02 | JA Romania

Pe 9 iulie a avut loc online finala globală a celei de-a treia ediții a Social Innovation Relay, o competiţie internațională organizată cu sprijinul HP, care îi provoacă pe elevii de liceu să dezvolte concepte inovative de afaceri pentru a rezolva probleme sociale actuale.

România a fost reprezentată  în cadrul finalei de echipa Speranța, formată din 3 elevi de la Colegiul Economic A. D. Xenopol și Colegiul Național Mihai Viteazul. Echipa României a concurat cu elevi din alte 18 țări, prezentând în fața juriului propunerea de proiect Școala în spital.

Competiţia a fost câştigată de echipa Youth Innovators din India. Cu ajutorul unui e-mentor HP din Singapore, care i-a susţinut şi sfătuit, echipa a creat un material de construcţii revoluţionar pe care l-a denumit Green Wood. Echipele clasate pe locurile doi și trei au fost: Cyan din Malaezia, care a propus o soluţie pentru a lupta împotriva bolilor provocate de ţânţari și Hospitaleiros din Brazilia, care a creat o aplicaţie ce oferă informaţii despre servicii medicale din Brazilia.

Accesul la tehnologie este esenţial pentru a le oferi elevilor oportunitatea de a avea succes pe piaţa muncii în secolul al 21-lea. Multor tineri de pe tot globul le lipseşte accesul la tehnologie, ceea ce îi predispune la şomaj încă dinainte de intrarea pe piaţa muncii. Programul Social Innovation Relay caută să umple acest gol, aducând tehnologii inovatoare în şcoli şi programe educaţionale cu o abordare practică, oferindu-le elevilor ocazia să-şi însuşească aptitudini tehnologice şi de antreprenoriat pentru a avea succes la şcoală şi în viitor.

În timpul summit-ului UE din 27-28 iunie, liderii UE au declarat că rezolvarea problemei şomajului în rândul tinerilor ar trebui să aibă prioritate în statele UE, care trebuie să se concentreze pe întărirea cooperării dintre întreprinzători şi învăţământ şi să încurajeze internship-urile, antreprenoriatul şi start-up-urile.

„Scopul Social Innovation Relay este de a-i educa pe elevi în domeniile antreprenoriatului şi IT-ului, ajutându-i să dobândească abilităţi esenţiale pentru a avea succes în economia secolului al 21-lea. Proiectele excepţionale înscrise în competiţie anul acesta au demonstrat că, atunci când au acces la resurse şi îndrumare, tinerii de astăzi sunt capabili să se descurce cu unele dintre cele mai grave probleme ale lumii.” - Caroline Jenner, CEO Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE Europe)

Calitatea şi numărul tot mai mare de idei de afaceri inovative cu scop social reflectă o colaborare de succes cu mentorii HP şi cu partenerul nostru, Junior Achievement. Social Innovation Relay este parte a angajamentului HP de a utiliza expertiza şi tehnologia pentru a-i mobiliza pe elevi să-și dezvolte abilităţile specifice pentru domeniul IT şi cel al afacerilor şi să contribuie la rezolvarea problemelor sociale, acest lucru reprezentând promisiunea unui viitor cu un număr mult mai mare de antreprenori sociali cu minţi sclipitoare. Jeannette Weisschuh, director, Programe Educaționale Globale, Sustenabilitate și Inovare Sociala HP

Competiția Social Innovation Relay a fost lansată în 2010, iar în ultimii trei ani peste 67.000 de elevi şi 800 mentori HP din 19 ţări au participat la acest program, prezentând propriile concepte sociale inovative. Anul acesta, aproximativ 1.600  de echipe din toată lumea s-au înscris în concurs, fapt ce arată că interesul pentru această iniţiativă este constant în creştere în întreaga lume.

Mai multe informaţii despre echipele câștigătoare ale ediției 2013 pot fi consultate aici


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.