parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Citi Romania premiaza elevii antreprenori cu ocazia Zilei Globale a Implicarii in Comunitate
Adaugat la data de: 2014-06-06 10:09:04 | JA Romania
• Citi a acordat premiul Compania Anului - Cel mai bun plan de afacere echipei de elevi Bycicle Courier de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu și anunță continuarea sprijinului acordat echipei pentru lansarea afacerii
• Elevii au testat cu clienți reali lansarea unui serviciu de curier pe bicicletă în orașul Constanța și au beneficiat de suport pentru îmbunătățirea planului de afacere în cadrul programului Fii antreprenor!
• Programul de educație antreprenorială Fii antreprenor! se desfășoară cu sprijinul Citi în România în 110 școli din 40 de localități

Juriul Citi România a declarat echipa de 3 elevi coordonați de doamna profesoară Silvia Samara, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu din Constanța, câștigătoare a premiului Compania Anului - Cel mai bun plan de afacere pentru faptul că tinerii s-au raportat cel mai realist la condițiile pieței, cât și la abilitățile și resursele pe care le au la dispoziție.

Pornind de la cei 600 de avocați din Constanța care expediază documente de cel puțin 2 ori pe săptămână, Eduard Burghelia, Alina Vasile și Andreea Cristina Olaru și-au dat seama ca există o oportunitate reală pentru a-și transforma pasiunea pentru bicicletă într-un proiect de afacere.

“Am văzut modele asemănătoare în New York, Toronto și chiar București, iar când am aflat de competiție am decis că este un moment bun pentru a testa ideea. Am servit 3 clienți ca să vedem ce presupune acest efort, iar acum avem toate informațiile, echipamentele necesare și chiar câțiva clienți care doresc să lucreze cu noi, așa că ne pregătim să lansăm afacerea oficial,”  ne-a spus Eduard Burghelia.

Elevii au derulat proiectul pilot și au învățat cum să administreze lansarea unei afaceri prin programul Fii antreprenor!, un modul de educație antreprenorială learning by doing derulat la clasă de către cadre didactice cu ajutorul pachetului de materiale și training oferite de către Junior Achievement România. Acesta este al doilea an în care programul este susținut de către Citi Foundation, peste 5200 de elevi beneficiind în 2013 - 2014 de experiența educațională în 110 școli din 40 de localități.

O componentă esențială a programului este contactul elevilor cu angajați Citi România, care au oferit ore ca și consultanți voluntari atât online, cât și prin Speedmentoring, un format inovator care permite elevilor să primească recomandări și sfaturi pentru ideile lor de afaceri din mai multe perspective.

Citi România premiază echipa cu materiale educaționale și continuarea suportului acordat prin consultanță voluntară, pentru ca Bicycle Courier să depășească mai rapid dificultățile primei etape. Premiul este acordat cu ocazia celei de-a noua ediții a Global Citi Community Day, o inițiativă anuală prin care compania derulează în fiecare an activități pentru dezvoltarea comunității. În 2013, Global Citi Community Day a reunit peste
65 000 de voluntari, iar în acest an evenimentul se va derula în 479 de orașe din lume.

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.