parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Citibank si Junior Achievement pregatesc 4500 de elevi sa devina antreprenori
Adaugat la data de: 2012-11-19 00:00:00 | JA Romania

Citi Foundation, prin Citibank România, sprijină cu 50.000 de dolari un program de educaţie antreprenorială desfăşurat în licee de către Junior Achievement.

Pe timp de criză economică, când apar noi modele de business, în special din categoria celor care generează reduceri de costuri, devine din ce în ce mai evident că antreprenoriatul este esenţial pentru creşterea economică, productivitate, inovaţie şi crearea de locuri de muncă. Astfel, Citibank şi Junior Achievement îşi continuă parteneriatul prin lansarea unui nou program educaţional: ”Fii antreprenor!”, cu scopul de a iniţia 4500 de elevi cu vârste între 15 şi 17 ani din licee din toată ţara în gândirea antreprenorială precum şi de a-i încuraja să-şi dezvolte o afacere în viitor.

Cu sprijinul profesorilor şi al angajaţilor voluntari din partea Citibank, programul va oferi elevilor din mai multe oraşe din tară oportunitatea de a înţelege cum funcţionează o afacere, de a dobândi competente de bază pentru a gestiona o mică afacere, iar la finalul liceului, de a se adapta mai bine într-o economie bazată pe ideea echilibrului între dezvoltarea economică, echitatea socială şi conservarea mediului înconjurător. De asemenea, programul include o competiţie a planurilor de afacere pentru a încuraja competitivitatea studenţilor, în urma căruia absolvenţii programului vor avea posibilitatea să participe la testarea naţională a abilitaţilor antreprenoriale ”Enterprise Driving License®”, implementată de către Junior Achievement împreună cu Ministerul Educaţiei.

”Pe măsură ce globalizarea redefineşte peisajul economic internaţional, iar schimbările tehnologice creează noi standarde de atins în economia globală, antreprenoriatul este considerat o modalitate de a face fată provocărilor economice, sociale şi de mediu. Prin acest parteneriat cu Junior Achievement, ne-am propus să oferim elevilor din România
cunoştinţele, abilităţile şi motivaţia necesare pentru a-şi urma aspiraţiile antreprenoriale”, a declarat Tibor Pândi, Director General Citibank România.
”Este o strategie generală pentru toate sistemele educaţionale să dezvolte în scoală, cât mai precoce, inovaţia, creativitatea şi spiritul antreprenorial. ”Fii antreprenor!” pregăteşte elevii de liceu pentru o viaţă independentă şi o carieră de succes. În cadrul acestui program, comunitatea de afaceri este un partener de încredere, iar Citi un investitor important şi un model. Am încredere că rezultatele nu se vor lăsa aşteptate”, a spus Ştefania E. Popp, Director Executiv al Junior Achievement România.Toţi elevii şi profesorii înrolaţi în program vor primi gratuit mapa ”Fii antreprenor!”, ce conţine manualul sudentului, ghidul profesorului şi ghidul voluntarului precum şi o serie de alte materiale educaţionale. Activităţile de la clasă vor fi derulate cu sprijinul angajaţilor voluntari Citibank, care vor lucra cu elevii pe parcursul anului şcolar pentru a-i ajuta să-şi dezvolte ideile antreprenoriale.

***

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.câţi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

Despre Citibank România
Citibank este prezentă în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi medii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresele
www.citibank.ro | Facebook: www.facebook.com/CitibankRomania.


Despre Citi Foundation

Citi Foundation îşi desfăşoară activitatea cu scopul de a intensifica oportunităţile economice în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, pentru a ajuta oamenii defavorizaţi şi familiile acestora în vederea îmbunătăţirii standardului de viaţă. La nivel global, Citi Foundation respectă câteva direcţii strategice de finanţare: Microfinanţare, Dezvoltarea întreprinderilor, Educaţie pentru tineri, Capacitate financiară. De asemenea, Citi Foundation colaborează cu partenerii săi din domeniile microfinanţare şi microantreprenoriat pentru a sprijini programe de protecţia mediului. Informaţii suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.