parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Colegiul Economic Partenie Cosma primeste premiul Scoala AntreprenorialA 2016 alaturi de 16 scoli europene
Adaugat la data de: 2016-09-26 13:59:47 | CT
• 17 școli din 17 țări din Europa au câștigat premiul Școala Antreprenorială 2016, o recunoaștere națională și europeană a celor mai bune școli ce promovează educația antreprenorială.

Pentru cea de a doua ediție a premiilor Școala antreprenorială, 17 școli antreprenoriale din întreaga Europă au fost selectate la nivel național pentru viziunea lor antreprenorială și punerea în aplicare remarcabilă a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție includ strategia pentru educația antreprenorială, alocări specifice de resurse, sesiuni de formare pentru profesori și implicarea comunității locale și a sectorului de afaceri.

 

Ceromonia de premiere a avut loc pe data de 22 septembrie, la Riga, în prezența mai multor reprezentanți ai ministerelor educației. Profesori și directori din cele 17 școli din Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia și Marea Britanie au fost prezenți pentru a primi recunoașterea europeană.

În timp ce piața forței de muncă are nevoie de mai multe competențe antreprenoriale, mai puțin de 20% dintre elevi au avut o experiență de antreprenoriat până în momentul în care termină școala. Livrarea setului protrivit de comteptențe pentru locurile de muncă de mâine necesită o concentrare mai puternică asupra formării profesorilor și a metodelor de predare antreprenoriale.

"Sprijinul și participarea de la atât de multe ministere naționale de educație este un mare pas înainte. Aceasta este ceea ce Parlamentul European a solicitat în scopul de a promova o cultură antreprenorială în rândul tinerilor; de asemenea, este exact genul de încurajare pe care comunitatea de afaceri și alte părți interesate au nevoie pentru a continua să se extindă activitatea cu școli ", a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

“Prin recunoașterea eforturilor antreprenoriale realizate de școli, Premiile Școala Antreprenorială contribuie la obiectivele Agendei pentru noi competențe pentru Europa, lansată în iunie 2016, concentrându-se în special asupra educației de calitate, sesiuni de formare pentru profesori și abilități antreprenoriale. "Suntem încântați să sprijinim această inițiativă, care recunoaște beneficiile de a lucra în colaborare: care permite elevilor să învețe unii cu alții în moduri noi, sprijinirea profesorilor de a împărtăși și de a dezvolta practica lor în discipline, precum și încurajarea școlilor să fie inovatoare în modul de realizare al parteneriatelor." a confirmat Sophie Beernaerts, Head of Unit "Schools and Educators; multilingualism” la Comisia Europeană.

####

Școala Antreprenorială a Anului

Școala antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european, inițiată de JA Europe, finanțată parțial de Comisia Europeană și susținută de companiile Accenture, Clifford Chance, HP, Intel și Virke. Aflați mai multe pe www.tesguide.eu și www.theentrepreneurialschool.eu.

####

Școala Antreprenorială a Anului 2016 – Prezentarea școlilor câștigătoare

1.    BELGIA     Mater Salvatorisinstituut Kapellen, Kapellen
2.    CEHIA    Karlínská obchodní akademie a VOŠE, Prague
3.    DANEMARCA    Lyngby Gymnasium, Lyngby
4.    ESTONIA    Kiviõli 1. Secondary School, Ida-Virumaa
5.    FINLANDA     Ulvilan lukio, Ulvila
6.    GERMANIA    Pauline-Thoma-Schule, Kolbermoor
7.    ITALIA    IIS Pacinotti-Archimede school, Rome
8.    LETONIA    Jelgava Spīdola Gymnasium, Jelgava
9.    LITUANIA    Kaunas “Saules” gymnasium, Kaunas
10.  MALTA     Kirkop Secondary School, Kirkop
11.  MAREA BRITANIE    Highcrest Academy, High Wycombe
12.  PORTUGALIA    Agrupamento de Escolas de Alvalade, Lisbon
13.  ROMÂNIA    Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea
14.  RUSSIA    Multidisciplinary Lyceum 1799, Moscow
15.  SLOVACIA    Gymnázium, Poštová 9, Košice
16.  SPANIA    Bell-lloc School, Girona
17.  TURCIA    Robert College, Istanbul


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.