parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Competitia Skills for Employability Entrepreneurship Award si-a desemnat castigatorii
Adaugat la data de: 2011-03-22 00:00:00 | JA Romania

British Council si Junior Achievement Romania, in parteneriat cu Microsoft, au organizat finala nationala a Skills for Employability Entrepreneurship Award, intr-un format inovator pentru Romania, pe platforma Microsoft Live Meeting.

Sediul Microsoft Romania a gazduit vineri, 18 martie, etapa nationala a competitiei Skills for Employability Entrepreneurship Award, editia 2011, care s-a desfasurat pe platforma Microsoft Live Meeting, simultan in sase orase. Aceasta tehnologie le-a permis celor peste 150 de elevi participanti sa comunice cu juriul aflat in Bucuresti si sa isi prezinte ideile de afaceri intr-un spatiu virtual in care distanta nu are importanta. 

Etapa locala a avut loc in perioada 22 – 28 februarie 2011. Cei 600 de tineri liceeni din Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara.au analizat o problema de afaceri si au propus solutii pentru rezolvarea acesteia. Echipele au lucrat online prin conturi Live@Edu. Tema de lucru pentru participantii la faza locala a presupus identificarea unei locatii cu potential turistic foarte bun, dar nevalorificat, din orasele mentionate si propunerea unei solutii de transformare a acesteia intr-o afacere turistica viabila.

33 de echipe selectionate in urma etapei locale au intrat in competitia finala desfasurata in data de 18 martie. Elevii au elaborat un plan de afaceri pentru implementarea solutiilor propuse la etapa locala si atragerea de investitii in proiectele respective. Misiunea lor a fost sa convinga juriul ca proiectele lor merita sa obtina finantare.

Etapa nationala s-a desfasurat in limba engleza. Juriul a fost format din reprezentanti ai British Council, Junior Achievement Romania si Microsoft.

Planurile de afaceri castigatoare sunt: Muzeul Satului Banatean (Liceul Teoretic ‘Nikolaus Lenau’ –Timisoara) – locul 1; Legenda Sezatoarei (Liceul de informatica ‘Tiberiu Popoviciu’- Cluj) – locul 2; Cetatea Carsium – Harsova (Grupul Scolar Industrial de Electrotehnica – Constanta) – locul 3.

Participantii au fost recompensati cu premii oferite de British Council, Junior Achievement si Microsoft.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.