parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Echipa "Animale Vesele" de la Liceul Mihail Kogalniceanu - Miroslava a reprezentat Romania la Competitia JA-YE Europe Trade Fair (Riga, Letonia - 13-15 martie)
Adaugat la data de: 2013-03-18 00:00:00 | jaromania

Echipa Romaniei În perioada 13-15 martie 2013 Letonia a fost țara gazdă a competiției anuale pentru liceenii antreprenori, Junior Achievement-Young Enterprise European Trade Fair.

Echipa Junior Achievement România a fost reprezentată de elevii din clasa a X-a Andrei Andriucă și Silvia Buhuș de la Liceul Agricol "Mihail Kogălniceanu" Miroslava, Iași. În cadrul programului JA de educație antreprenorială, tinerii au lucrat împreună cu alți colegi, sub îndrumarea profesorilor, la "Ferma Animale Vesele" - un spațiu didactic special cu animale domestice, servicii educativ-distractive pentru copii și adulți și clubul de călărie "Elixir". Afacerea de la Miroslava a câștigat în 2012 și invesiția anului în valoare de 1.500 USD în cadrul programului Junior Achievement România "Young Entrepreneurs for Sustainability" oferit de Fundația Româno-Americană. Premiul a fost investit în noua achiziție a fermei, poneiul Amadeus, o atracție pentru toți vizitatorii fermei, dar în special pentru copii. 

Echipa s-a remarcat prin motivație și entuziasm, însă în cele din urmă, câștigătorii ediței 2013 a competiției au fost tinerii din Portugalia, care au dezvoltat o platformă care înlocuiește rucsacul de la școală cu un set de funcții online, organizând notițele, manualul și orarul într-un singur loc, accesibil printr-un click.250 de liceeni din Europa și Africa și-au pus la încercare abilitățile antreprenoriale pentru a convinge juriul, clienții și participanții că produsul sau serviciul dezvoltat în cadrul programului de antreprenoriat urmat la școală merită să câștige.
Evenimentul a avut loc în centrul comercial Riga Plaza, care în câteva ore s-a transformat într-un spațiu viu și internațional: echipele și-au aranjat standul pentru a-și pune în valoare cât mai bine propria afacere. Cele 47 de standuri ale companiilor-elev au prezentat o diversitate de produse și servicii, de la activități educaționale pentru tineri și huse personalizate pentru iPhone, până la produse software inovative, dulciuri și băuturi.

"Participarea la competiţia anuală pentru liceenii antreprenori, JA-YE European Trade Fair 2013 desfăşurată la Riga a fost pentru mine o adevărată provocare cu multiple beneficii. Am avut ocazia să ascult şi să cunosc antreprenori de succes, să le prezint afacerea noastră şi să primesc sfaturi de la aceştia. Am avut şansa să cunosc oameni noi, cu idei noi, idei care pot revoluţiona lumea. A fost o experienţă de neuitat şi pot spune sincer, chiar dacă sunt sportiv de performanţă, că a fost una din cele mai interesante şi incitante competiţii la care am participat și care mi-a oferit multe idei și informații foarte utile. Am învăţat că în business cheia succesului este buna comunicare, am învăţat că modestia nu trebuie să-i lipsească unui om de afaceri şi că oamenii de succes cu stimă de sine nu sunt aroganți.
Programul Compania este un proiect fantastic şi sper că va inspira din ce în ce mai mulţi elevi, pentru că România are nevoie să descopere şi să încurajeze viitorii oameni de afacer
i", spune Andrei Ştefan
Andriucă - Manager Compania ANIMALE VESELE, elev la Liceul Agricol "Mihail Kogălniceanu" din Miroslava, Iași.

Mai multe informații: ja-ye.org

Albumul foto: Facebook


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.