parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Editia a 11-a Job Shadow Day: Programul international JA de dezvoltare si formare profesionala a tinerilor
Adaugat la data de: 2013-02-07 00:00:00 | jaromania

Job Shadow Day 2013În perioada 1 -  5 aprilie 2013, Junior Achievement România organizează a 11-a ediție a programului de orientare profesională Job Shadow Day® - un parteneriat internaţional între mediul educaţional şi comunitatea de afaceri prin care tinerii se familiarizează cu piaţa forţei de muncă în urma unei experiențe de shadowing pentru câteva ore într-o companie sau instituție locală. Programul se desfăşoară în 16 ţări din Europa şi în SUA, Canada, Hong Kong şi Japonia.
În ediția România 2012, peste 850 de companii și instituții au participat în program și au primit în shadowing peste 10.000 de elevi din toată țara.

Invităm toate companiile care doresc să contribuie la formarea și orientarea profesională a tinerilor să participe la program, primind în vizită liceeni interesați de o carieră în domeniul de activitate al companiei.

Ce înseamnă job shadowing?

Elevii din clasele a XI şi a XII-a petrec câteva ore în umbra unui angajat dintr-o companie/instituţie locală pentru a înţelege atribuţiile, beneficiile şi provocările de la locul de muncă,  abilităţile şi competenţele necesare pentru a face meseria respectivă şi asistă angajatul la îndeplinirea diferitelor activităţi practice, specifice postului pe care îl ocupă.

Elevii din clasele I – X petrec câteva ore la locul de muncă al unuia dintre părinți pentru a înțelege atribuţiile, beneficiile şi provocările de la locul de muncă, abilităţile şi competenţele necesare pentru a face meseria respectivă şi asistă părintele la îndeplinirea diferitelor activităţi practice, specifice postului pe care îl ocupă.

Shadowing-ul este o practică de educaţie non-formală care permite elevilor din ultimii ani de studiu să aibă o experienţă practică într-o companie/instituție. Programul oferă tinerilor ocazia de a afla ce se întâmplă într-un anumit domeniu de expertiză și care sunt responsabilitățile pentru un anumit job în cadrul unei companii sau instituții. 

În cadrul programului, elevii au beneficiat de: activități la clasă de pregătire a CV-ului, a scrisorii de intenție, teste de identificare a abilităților și comptențelor, pregătirea pentru interviu, interviu de grup, formular de evaluare a experienței de shadowing în companie/instituție.
 
Obiective generale ale programului:

  • Implicarea companiilor în pregătirea  viitorilor absolvenţi de liceu;
  • Apropierea sistemului educaţional de cerinţele reale ale unui loc de muncă;
  • Promovarea conceptului de shadowing în România şi a relevanţei acestuia în dezvoltarea profesională a tinerilor;

De ce participă o companie/instituție în Job Shadow Day®?

  • Investește în educaţie (responsabilitate socială)
  • Investește în viitor (selecţie de tinere talente)
  • Prezintă brandul de angajator responsabil al companiei/instituției
  • Câștigă vizibilitate în cadrul evenimentul de încheiere Job Shadow Day® (3 aprilie, la Biblioteca Centrală Universitară, sala Carol I, București)


Contact:
Daniela Staicu, Manager Marketing
Tel: +40-730-330-881; E-mail: daniela.staicu@jaromania.org
www.jobshadow.ro


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.