parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Elevii brasoveni folosesc tehnologia ca sa faca gestionarea bugetului familiei mai usoara
Adaugat la data de: 2014-01-16 14:59:57 | JA Romania
În urma unui studiu efectuat de Junior Achievement şi Raiffeisen Bank în 2013 despre cât de bine acoperă părinţii aspectele legate de administrarea banilor în conversaţiile cotidiene cu copiii lor, la care au răspuns 1086 de părinţi din 10 localităţi, concluziile au fost că 43% dintre părinţi vorbesc cu copiii foarte puţin despre acest subiect şi 13% nu abordează deloc tema banilor cu copiii lor.
Pentru a crea un comportament responsabil financiar atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi şi pentru a facilita comunicarea părinţi-copii despre modul de alocare a bugetului familiei, elevii participanţi la competiţie au primit ca temă de lucru crearea unei aplicații pentru tehnologia mobilă care să ajute membrii unei familii să își gestioneze eficient veniturile și cheltuielile familiei. Înainte de a propune o soluţie, elevii au consultat manualul de educaţie financiară “ABCdar bancar” care a fost introdus din 2011 în şcoli şi care în acest an şcolar este folosit de peste 1 500 de elevi din 20 de localităţi -  pentru a se asigura că s-au gândit la toate tipurile de cheltuieli şi venituri ale unei familii. Rolul aplicaţiei gândite de elevi este de a crea un comportament responsabil legat de bugetul familiei pentru toţi membrii acesteia, prin intermediul tehnologiei şi al unei interfaţe uşor de folosit de către orice membru al familiei.

Competiția a reunit elevi din 10 licee brașovene, care și-au folosit cunoștințele de economie și tehnologie, precum și creativitatea, pentru a găsi soluții inovatoare la tema de lucru propusă, beneficiind de suport din partea a 8 consultanți voluntari Raiffeisen Bank.

"Concursul organizat de JA este unul dintre puținele evenimente cu și despre domeniul financiar și economic. A fost o experiență unică și foarte plăcută pe care mi-ar plăcea să o repet cu altă ocazie", a spus Iulia Petrescu, elevă, Colegiul Național Andrei Șaguna.

Evenimentul a fost unul care ne-a mobilizat; am avut nevoie de creativitate și lucru în echipă. A fost o provocare, dar am fost sprijiniți de consultanți pregătiți”, a menționat Ștefan Alexandru Brînzilă, elev, Colegiul de Științe ale Naturii Emil Racoviță.

"Este un eveniment foarte interesant care ne dezvoltă și munca de echipă și creativitatea, iar soluțiile găsite de participanți pot fi puse în aplicare cu succes”, a adăugat George Daniel Radu, elev, Colegiul Național Andrei Șaguna.

Câștigătoarea acestei ediții a fost o echipă formată din 5 elevi de la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov. Echipele de pe primele 3 locuri vor participa la finala națională, care se va derula online, în semestrul al II-lea.

Evenimentul este al patrulea din seria evenimentelor locale care s-au desfășurat în perioada octombrie-noiembrie. Competiția este organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank și face parte din programul de educație financiară pentru elevi de liceu, ABCdar bancar.

"Experienţa de la ediţia de anul trecut a Creativity & Innovation Challenge ne-a convins că trebuie să dezvoltăm acest eveniment-competiţie. Ne bucurăm să dăm startul unei noi ediţii care începe cu o primă etapă desfăşurată în 4 localităţi - Constanţa, Iaşi, Bucureşti  şi  Braşov, pentru ca apoi finaliştii să se califice în etapa naţională. Sperăm să le oferim tinerilor o frumoasă experienţă, dar mai ales o provocare constructivă pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale. Evenimentele care au avut loc deja la Constanţa, Iaşi, București și Brașov mi-au demonstrat, din nou, că aceasta este o competiţie din care toată lumea are de învăţat şi de câştigat câte ceva: atât noi şi Junior Achievement, parteneri şi organizatori ai evenimentului, cât mai ales elevii şi voluntarii”. Bogdana Diaconu, Ofițer Afaceri Publice, Raiffeisen Bank.

Juriul competiţiei a fost format din: Bogdana Diaconu (Ofițer Afaceri Publice, Raiffeisen Bank), Mirela Mita (Coordonator Operațiuni, Centrul Operațional Brașov), Cristian Savin (Coordonator Operațiuni, Centrul Operațional Brașov) şi Alice Duțu (Coordonator Programe, Junior Achievement România).
Gazda evenimentului a fost Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov.
Album foto: FACEBOOK

Lista liceelor invitate în competiție:
  • COLEGIUL DE ȘTIINȚE ALE NATURII EMIL RACOVIȚĂ
  • COLEGIUL NAȚIONAL ANDREI ȘAGUNA
  • COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ GRIGORE MOISIL
  • COLEGIUL NAȚIONAL DR. IOAN MESOTA
  • COLEGIUL NAȚIONAL ECONOMIC ANDREI BÂRSEANU
  • COLEGIUL NAȚIONAL UNIREA
  • COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI
  • COLEGIUL TEHNIC MARIA BAIULESCU
  • COLEGIUL TEHNIC MIRCEA CRISTEA
  • COLEGIUL TEHNIC TRANSILVANIA
Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Raiffeisen Bank are o reţea de 527 de agenţii în toată ţara care deservesc aproximativ 2 milioane clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri şi peste 7.500 corporaţii mari şi medii. Raiffeisen Bank se implică activ în viaţa comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea, susţinând programe de responsabilitate socială în domenii precum: educaţie, cultură, servicii sociale, sănătate, protecţia mediului, sport.
Website: www.raiffeisen.ro 

Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.