parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Elevii britanici castiga competitia Compania anului cu un produs elegant: pix cu parfum
Adaugat la data de: 2011-08-10 00:00:00 | JA Romania

Un grup de tineri britanici talentati de la St Paul’s School din Londra au castigat titlul „Compania Anului”, in fata a 33 echipe europene concurente. Evenimentul s-a desfasurat  la Oslo intre 3 si 7 august si a fost gazduit de Junior Achievement Norvegia.

 

Echipa britanica, Summit Entreprise, a creat un pix multifunctional, care are atasata o sticluta cu parfum, varianta pentru femei si pentru barbati, care poate fi folosit atat ca pix cat si ca parfum cu atomizor pentru a te improspata inainte de a iesi in oras.

 

260,000 tineri din Europa au creat companii in acest an si cele mai bune 180 de companii create de elevi s-au calificat pentru a participa la a 22-a editie a Competitiei de antreprenoriat „Compania anului 2011”, la care s-au prezentat 600 de participanti din 64 de tari. Elevii calificati sunt participanti in programul de educatie antreprenoriala “Compania”, program educational in care realizeaza un produs sau un serviciu real, cu sprijinul profesorilor si consultanta din partea consultantilor voluntari din comunitatea de afaceri.

 

„Departajarea candidatilor a fost foarte dificila. In final, ceea ce a adaugat valoare a fost seriozitatea planului de afaceri si potentialul real al afacerii. Echipa britanica a dovedit un spirit de echipa excelent, fiecare membru evidentiindu-si abilitatile personale si demonstrand intelegerea afacerii si capacitatea de a aplica cunostintele dobandite pe parcursul programului” a declarat Vibeke Hammer Madsen, Presedinte al JA – YE Norvegia si Presedinte al juriului.

 

„Cuvintele nu pot exprima incantarea noastra si onoarea de a participa la o astfel de competitie fantastica. Aceasta finala a demonstrat inca o data calitatea si standardele JA – YE si ale participantilor”, au spus baietii de la Summit Team.

 

 Caroline Jenner, Director Executiv al JA – YE Europa, a vorbit despre importanta formarii unor abilitati care sa-i ajute pe tineri sa se integreze cu succes pe piata muncii si despre nevoia existentei unui numar cat mai mare de antreprenori tineri in Europa: „Pe parcursul celor 22 de ani, Competitia JA – YE Europa „Compania Anului” a castigat din ce in ce mai multa putere si am fost martorii cresterii calitatii si a spiritului inovator de la an la an. Echipele de elevi dovedesc atat abilitati antreprenoriale cat si strategii inteligente de marketing si acesti tineri antreprenori vor contribui in mod semnificativ, in viitor, la economia Europei. Ii aplaudam pe toti pentru realizarile lor de pana acum”.

 

Castigatorii Competitiei JA – YE Europa Compania anului 2011:

  • Locul 2: echipa newQReaction I/S din Ikast, Danemarca pentru inovatie in domeniul telefoniei - smartphone-urilor.
  • Locul 3: echipa ACE din Slovacia pentru produsul periuta de dinti cu pasta inclusa.

Pe parcursul competitiei, au fost acordate si urmatoarele premii din partea sponsorilor:

  • Premiul „Access Award” din parte FedEx i-a revenit echipei Backboard din Elvetia care produce si vinde genti sport confectionate din vele uzate. Gentile au impresionat prin aspectul individual si modul ecologic de realizare.
  • Premiul Administratiei Fiscale din Norvegia a fost castigat de echipa Captura din Norvegia, care realizeaza revista pentru tineri – Inferno si incurajeaza jurnalismul freelance.
  • Premiul Nordea pentru cea mai buna idee de afaceri a fost decernat echipei newQReaction din Danemarca.

La eveniment au fost anuntati si recunoscuti castigatorii urmatoarelor premii acordate online

  • Premiul Ferd pentru Antreprenoriat Social le-a revenit lui Benjamin Kainy & Oscar Lundin, fondatorii „Ung Omsorg”. La varsta de 23 de ani, ei au constituit o afacere sociala de succes in care lucreaza peste 600 tineri si care are un impact pozitiv real asupra vietii a mii de persoane in varsta din Suedia.
  •  Premiul Accenture “Antreprenoriat fara frontiere”, a revenit unei echipe de antreprenori din scoli din Danemarca, Italia si Bulgaria. Echipa castigatoare a dezvoltat un concept numit „In Tour Europe” , de turism sustenabil, care poate fi aplicat oriunde in lume.

Romania a fost reprezentata la finala competitiei “Compania anului” de echipa de elevi Wise Enterprisede la Liceul International de Informatica Bucuresti, companie care ofera clientilor sai un sistem de operare mobil pe stick USB, usor de folosit si de personalizat, care poate fi transferat intre calculatoare pentru ca utilizatorul sa pastreze intotdeauna propriul spatiu de lucru. Sistemul foloseste infrastructura calculatorului fara sa interactioneze cu sistemul deja instalat avand de asemenea si o multitudine de aplicatii IT, care sa-i ajute la organizarea eficienta a tuturor activitatilor pe care acestia le desfasoara.

 

 La Oslo, JA Romania a fost desemnata gazda finalei europene din 2012.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.