parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Elevii de la Colegiului Mecanic Grivita au primit un autovehicul Hyundai pentru studiu
Adaugat la data de: 2015-02-25 17:31:04 | R.P.

Elevii Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din București au primit astăzi cel mai modern instrument de lucru din atelierul școlii: un autovehicul Hyundai, pe care tinerii îl vor folosi pentru activitățile educaționale practice de la cursuri.

Autovehiculul, un model Hyundai ix35, va contribui la dezvoltarea competențelor tehnice ale tinerilor care doresc să urmeze o carieră în domeniul auto.

Mașina a fost oferită în cadrul unui eveniment special, la care au fost prezenți reprezentanții Colegiului Tehnic Mecanic Grivița, Hyundai Auto România și Junior Achievement România.

Suntem conștienți de necesitatea stringentă de tehnicieni bine calificați în domeniul auto. Modelul oferit dispune de cele mai noi tehnologii, un aspect extrem de important pentru ca viitorii specialiști să fie pregătiți să țină pasul cu cele mai recente evoluții din lumea auto. Rolul acestor inițiative este de a contribui la o mai bună înțelegere a abilitaților necesare pentru un mediu de lucru real”, a declarat Teodor Brusalis – director executiv Hyundai Auto România.

Premiul a fost obținut în urma unei competiții desfășurate la nivel european, la care au participat peste 30 de licee din 15 țări. În acest an, cinci autovehicule din gama Hyundai vor putea fi utilizate în scopuri educaționale, de către instituțiile de învățământ câștigătoare. În urma concursului, Colegiul Tehnic Mecanic Grivița s-a clasat pe primul loc, obținând cele mai multe voturi. Pe următoarele poziții s-au aflat: Polonia - Automotive Schools Complex Torun; Slovacia - Technicka Akademia; Spania - CIFP Profesor Raul Vasquez și Slovenia - Secondary Vocational and Technical School Bezigrad.

Proiectul, parte a programului de responsabilitate sociala “Hyundai Skills for the Future”, demarat de către Hyundai Motor Europa în parteneriat cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europa, are scopul de a îmbunătăți experiența elevilor prin adăugarea unei componente practice, care să contribuie la educația lor. În cadrul acestui proiect, Hyundai oferă unităților de învățământ participante modele ale gamei pentru studiu intensiv și o mai buna înțelegere a noțiunilor teoretice.

Donațiile de mașini reprezintă doar o componentă a programului european. În anul școlar 2013/2014, ”Skills for the Future” a încadrat aproximativ 4.400 de elevi din peste 100 de școli. Numărul participanților a crescut de la 1.000 în anul 2012, la 5.400 în 2015. Hyundai Motor Europe se concentrează asupra școlilor vocaționale, deoarece acestea pregătesc elevii pentru un loc de munca, iar acest program își propune să aducă împreuna industria și educația, pentru a asigura eficiența pregătirii elevilor pentru piață muncii.

 

    

 

 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.