parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Elevii pasionati de telecomunicatii si-au petrecut o zi in compania unor profesionisti din domeniul preferat
Adaugat la data de: 2015-07-17 17:12:43 | JA Romania

14 elevi de liceu din București, pasionați de telecomunicații, au avut oportunitatea să descopere cum arată o zi din viața unui profesionist din telecomunicații și ce oportunități de carieră au în acest domeniu. Ei și-au petrecut o zi lângă angajați ai companiei Telekom Romania și au aflat cum se lucrează în diviziile de Comercial, Comunicare Corporativă, Resurse Umane și Tehnologie și Informație, în cadrul proiectului Job Shadow Day Telekom, derulat de Junior Achievement România, în parteneriat cu Telekom Romania în luna iulie 2015.

„Datorită proiectului Job Shadow Day am reușit într-adevăr să văd cum e să lucrezi într-o companie mare. Am întâlnit oameni excepționali a căror muncă este plină de responsabilități, dar și de beneficii. Am învățat foarte multe lucruri interesante. În urma acestei experiențe am reușit în mare parte să mă decid asupra a ceea ce vreau să fac pe viitor”, a spus o elevă a Colegiului Național Gheorghe Lazăr, participantă în program.

„Când m-am înscris pentru Job Shadow Day aveam așteptări foarte mari și pot spune că întreaga experiență oferită atât de Junior Achievement, cât și de angajații Telekom care ne-au îndrumat mi-a depășit cu mult așteptările și mi-a oferit un ajutor imens în ceea ce privește hotărârile pe care o să le iau în viitor”, a mărturisit o altă participantă, elevă a Colegiului Național Bilingv George Coșbuc.

Alți 250 de elevi de liceu vor lua parte anul acesta la activități de orientare profesională intrând în contact cu specialiști din telecomunicații prin intermediul tehnologiei. Ei vor beneficia de sesiuni de instruire printr-un sistem de webconference și vor afla de ce abilități și cunoștințe au nevoie pentru a urma o carieră în domeniul care îi pasionează.

„Ne bucurăm să susținem această inițiativă care răspunde uneia dintre cele mai mari provocări ale tinerilor aflați la vârsta explorării și a căutării drumului către viitoarea profesie. La Telekom Romania pasiunea pentru ceea ce facem, dorința și preocuparea continuă pentru dezvoltarea profesională sunt valori care ne ghidează în activitatea noastră și pe care ne-am dori să le transmitem viitorilor profesioniști. De aceea, ne-am alăturat cu drag acestui program, care își propune să ajute tinerii în descoperirea ariilor de interes și a abilităților pentru o viitoare carieră de succes”, a spus Ruxandra Vodă, Director Comunicare grupul Telekom Romania.

Job Shadow Day Telekom este un proiect-pilot de orientare profesională, a cărui noutate este componenta online, care le asigură elevilor acces liber și rapid la această experiență, indiferent de locul în care trăiesc și de accesul geografic la angajatori din domeniu. Folosind webinariile și streamingul live pentru a aduce în clase profesioniști din orice domeniu, tinerii sunt sprijiniți să-și descopere pasiunile și domeniile de interes.

Proiectul face parte din programul educațional Job Shadow Day pe care Junior Achievement România îl derulează de 13 ani în România oferindu-le elevilor oportunitatea de a răspunde la cele mai grele întrebări ale vârstei lor: ”Ce vreau să devin după ce termin școala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. Anul trecut, programul a implicat peste 27.000 de elevi din toată țara, cu sprijinul comunităților educaționale și de afaceri locale.

Job Shadow Day Telekom este unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare din programul de finanțare derulat de compania Telekom Romania pe platforma Teimplici.ro în cursul anului 2014.


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.