parteneri
parteneri
Urmareste JA Romania pe:

facebook icon google-plus icon twitter icon you tube icon

Media: Noutati
Get in the Ring Romania: scena pe care se confrunta cele mai promitatoare start-up-uri nationale
Adaugat la data de: 2014-10-08 09:48:09 | Echipa JA

Ideile inovatoare, juriul de antreprenori și investitori experimentați, agitația publicului și presiunea unui ring de box, toate își dau întâlnire la Get in the Ring România, cel mai nou concept de pitching pentru start-up-uri.

Evenimentul va avea loc pe 15 octombrie 2014, la Biblioteca Centrală Națională din București, când 6 start-up-uri se vor confrunta si vor încerca să convingă juriul și publicul de ideile lor pentru a câștiga un loc în semifinala regională, de la Sofia (17 noiembrie 2014).

Get in the Ring este cunoscut pentru conceptul său unic de pitching, unde două start-up-uri se vor lupta, unu la unu, pe parcursul a cinci runde diferite, care se concentrează pe ariile cheie pentru dezvoltarea unui business (echipa, realizări, model de business, financiar &  propunerea de investiții, freestyle).

Fiecare antreprenor va avea la dispoziție aproximativ 25 de secunde la fiecare rundă pentru a convinge juriul de potențialul start-up-urilor lor. Câștigătorii fiecărei runde vor fi aleși de către juriu, iar finalistul Get in the Ring România va fi ales cu ajutorul publicului și va participa la finala regională de la Sofia, unde se va întâlni cu finaliștii din alte 8 țări Est-Europene. Costurile de transport și cazare vor fi acoperite de către organizatorii români. 

Start-up-urile care doresc să se înscrie în competiție sunt rugate să aplice online, până pe 6 octombrie 2014, folosind linkul următor: www.getinthering.co/apply-here.

 

 

Get in the Ring România, parte din mișcarea internațională Get in the Ring originară din Olanda, este primul eveniment național de acest gen. El își propune să aducă în lumina reflectoarelor start-up-uri promițătoare și să le pregătească pentru scena regională și internațională, unde pot accesa potențiali parteneri și investitori, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Get in the Ring România este găzduit de GEA Strategy& Consulting și Junior Achievement România și face parte din seria evenimentelor menite să anunțe și să marcheze Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (17-24 noiembrie 2014).

"Suntem onorați că am putut aduce Get in the Ring și în România. Credem în capitalul și potențialul start-up-urilor românești. Tocmai de aceea ne dorim să dezvoltăm cât mai multe mecanisme prin care start-up-urile să fie puse în valoare și să fie creat contextul în care să întâlnească potențiali parteneri, investitori, early adopters – iar Get in the Ring tocmai asta oferă" – declară Dragoș Pîslaru, manager general GEA Strategy & Consulting.

"Este important să oferim antreprenorilor din România cât mai multe oportunități să intre pe piețe externe și să se întâlnească față în față cu investitori internaționali. Ceea ce face ca Get in the Ring să fie o oportunitate specială este formatul, care îi obligă pe participanți să își analizeze business-ul cu atenție și să înțeleagă ce este esențial pentru creșterea lui" - declară Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

Evenimentul este srijinit de o serie de comunități care promovează antreprenoriatul și nu numai,  printre care: Techsylvania, StartUp Weekend Cluj, Venture Connect, Spherik Accelerator, Innovation Labs.

Inițiat de către Centrul Erasmus pentru antreprenoriat (ECE), în 2009, Get in the Ring oferă strat-up-urilor din întreaga lume un podium la nivel mondial și șansa de a întâlni investitori și posibili parteneri. Evenimentul a crescut de la un eveniment local, la o mișcare globală, în cei 5 ani, participând deja 3.000 de start-up-uri și rezultând peste 6 milioane euro în investiții, anul acesta evenimentul fiind organizat în 64 de țări din întreaga lume. 


Asociaţia Junior Achievement Romania is a personal data operator registered in the Register of Personal Data Operators (Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal), number 10693 / 26.03.2010.